Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nizozemska - 1.liga

Twente - Utrecht
0
Tekma bo še kako zanimiva, saj se bosta srečali izjemno izenačeni moštvi, ki na prvenstveni lestvici zasedata peto in šesto mesto. Za povrh obe ekipi v zadnjem času nizata zmage kot po tekočem traku. Tako je Twente na zadnjih sedmih tekmah vpisal pet zmag in dva remija, nič slabši pa ne gre niti Utrechtu, ki se lahko pohvali s šestimi zaporednimi zmagami.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Hoffenheim - Kaiserslautern
1
Hoffenheim je pretekli konec tedna poskrbel za manjšo senzacijo, saj je v prvenstvu v gosteh premagal finalista lige prvakov Borussio Dortmund. Za nogometaše Hoffenheima je to odlična popotnica pred tekmo proti Kaiserslauternu, s katero si bo skušal zagotoviti obstanek med najboljšimi. Kaiserslautern, ki je drugoligaško prvenstvo končal na tretjem mestu, zadnje tedne ne blesti, zato ga danes čaka sila težko delo.

Hokej - ZDA - NHL

LA Kings - San Jose
1
Kralji so v San Joseju zapravili vodstvo dveh zmag, a prvaki zaradi tega niso pretirano zaskrbljeni, saj letos v domači dvorani igrajo izvrstno. Tako so v Staples Centru dobili zadnjih 12 tekem, zelo spodbudna pa je tudi izvrstna forma njihovega vratarja Jonathana Quicka.

Tenis - ATP - Nica

Andujar P.-Simon G.
2
Teniška igralca sta se do sedaj pomerila le enkrat, uspešnejši pa je bil Simon. Francoz tudi sicer velja za favorita, saj je na turnirju drugi nosilec, prav tako pa s 17. mestom na lestvici ATP precej višje kot Andujar, ki zaseda 53. mesto.