Njegov primer je lep dokaz, da se v športu v boju za zmago in posledično astronomske denarne nagrade na splača goljufati. In čeprav je goljufov tudi zavoljo vse strožjega dopinškega nadzora in uvajanja bioloških potnih listov vse manj, mnogi bližnjico do uspeha vidijo tudi v uporabi nedovoljenih poživil. Na seznamu potencialnih goljufov pa se je znašlo novo ime, alpska smučarka Lindsay Vonn.

Po hudi poškodbi, strganih križnih vezeh in zlomu golenice je vlogo prve zvezdnice bele karavane od Američanke prevzela Tina Maze, tolažbo po neuspešni sezoni pa je hitro našla v nekoč čudežnem dečku udarjanja majhne bele žogice, golfistu Tigerju Woodsu, s katerim sta tudi uradno par, ki se v soju bliskavic drži za roke na rdeči preprogi.

Prikupna blondinka se na vse načine trudi, da bi bila v prihajajoči olimpijski sezoni spet tista prava, saj prek luže prav olimpijska kolajna šteje največ. Tudi kar zadeva potencialni zaslužek. Zato mnogi špekulirajo, kaj vse je za to kolajno v pripravah sposobna narediti. In v povezavi z njenimi pripravami se je pojavilo ime Bernd Pansold. Gre za zdravnika, ki so ga leta 1998 obsodili, da je brez njihove vednosti dopingiral mlade vzhodnonemške športnice, še pred padcem berlinskega zidu pa naj bi s svojim znanjem na področju nedovoljenih poživilih prispeval k neverjetnim dosežkom vzhodnonemških športnikov.

Pansold je danes v bližini Salzburga vodja diagnostičnega in vadbenega centra pod okriljem Red Bulla, namenjenega športnikom, ki jih podjetje sponzorira. V centru pokrovitelja se je tako mudila tudi smučarka, a namige zavrnila in dejala, da se je z 71-letnim zdravnikom zgolj pozdravila. Zanimivo, da je v začetku 90. let z njim sodeloval tudi najboljši smučar tistega časa Hermann Maier, kar pa so Avstrijci prikrivali. Nova sezona bo očitno pestra...