A včeraj so, kot kaže, ugotovili, da bi načrtovane spremembe javnega naročila vplivale na opredelitev predmeta javnega naročila, zaradi česar je po njihovem mnenju bolj smiselno sprožiti povsem nov postopek javnega naročanja. Z njim naj bi zagotovili, da bodo vsi potencialni ponudniki na enak način seznanjeni z novimi zahtevami javnega razpisa, so razložili na občini, kjer se očitno niso vdali pritiskom javnosti, da župan ne potrebuje vozila z osemvaljnim dizelskim motorjem s turbopolnilnikom, štirikolesnim pogonom, z najmanj sedemstopenjskim avtomatskim menjalnikom in s kar 20-paličnimi litimi aluminijastimi platišči.

Na koprski občini so sicer zagotovili, da zaradi morebitnega najema protokolarnega vozila ne bi bili okrnjeni drugi programi mesta in da najem vozila v tem trenutku ni najpomembnejša naloga občine. Da je čas neprimeren za najem takšnega vozila, so Popoviča in mestno upravo s pobudo za prekinitev javnega naročila opozorili tudi v opozicijskem svetniškem klubu Oljka, kjer so celo zatrdili, da se koprski župan že nekaj časa vozi v audiju A8 TDI quattro, ki ustreza vsem zahtevanim razpisnim pogojem.

Očitki o sumu vnaprej dogovorjenega posla pa so župana Popoviča očitno precej prizadeli. Z mestne občine so namreč sporočili, da je župan še vedno odsoten zaradi bolezni in da »dogajanje zadnjih dni nedvomno nima najboljšega vpliva na njegovo zdravstveno počutje«.