Prostorožke bodo ob občinski podpori združile moči z Zvezo Biodar in Inštitutom za trajnostni razvoj in vsako sredo do konca oktobra na delu Trubarjeve ceste med Resljevo ulico in Prešernovim trgom pripeljale okoli 30 ekoloških pridelovalcev in društev. Ulična prodaja ekoloških pridelkov in izdelkov od okusnih ekomalic do naravne kozmetike bo trajala vsako sredo od 12. do 19. ure. »Želimo omogočiti dostop do ekološko pridelane hrane tudi tistim, ki ne morejo ujeti mestne tržnice,« so v vabilu zapisale organizatorke, ki so si tokrat zamislile še vzporedne dogodke »Ulica se predstavi!«.

Danes ob odprtju letošnje sezone bodo tako zaplesale orientalske plesalke pri restavraciji Falafel, pri trgovinici Zrno do zrna bo predavanje o superhrani in ekoloških certifikatih, Hiša eksperimentov pa bo otrokom postregla z znanstveno pravljico. Ob 17. uri se bo pri Obsešnu odvilo skejtersko tekmovanje, pred knjigarnama Sanje in Modrijan bo ulični koncert, zvečer pa bodo na začetku ulice vrteli študentske filme v sodelovanju z akademijo za vizualne umetnosti.

Pester program je znan tudi za predstavitev ulice 3. julija, ki bo obsegal od fotografske razstave, predavanja o divjih zeliščih in mladi jesenski divji zelenjavi do oblikovanja z volno, bakrom in lesom in sladoledologije v Hiši eksperimentov. Na enotno dogajanje po celi Trubarjevi cesti do tovarne Rog bo opozarjala tudi pisana urbana oprema. dv