"V zadnjih nekaj dvobojih igram res čudno. Od začetka tekme nisem bil povsem osredotočen na svojo igro," je po zmagi v 1. krogu dejal Žemlja, ki je rešil 13 od skupno 15 "break-točk" tekmeca.

"Tako jaz kot Goffin sva se precej 'mučila' z nekaterimi udarci. Ko mi je uspelo nekaj 'winnerjev', sem postal bolj samozavesten in tudi zaigral sem bolje," je še dodal Kranjčan, ki se bo v 2. krogu pomeril z boljšim iz dvoboja med sedmim nosilcem Srbom Viktorjem Troickim in Američanom Michaelom Russellom.

Bedene, ki je sicer izgubil v zadnjem krogu kvalifikacij za nastop na turnirju v Düsseldorfu, nato pa se na turnir prebil kot srečni poraženec, je odlično odigral dvoboj 1. kroga. Po slabih dveh urah igre je namreč s 3:6, 6:4 in 6:3 izločil osmega nosilca, izkušenega Rusa Nikolaja Davidenka.

Triindvajsetletni Bedene, ki v karieri še nima nobene zmage na turnirjih ATP, je proti 31-letnemu ruskemu tekmecu, nekoč tretjemu igralci sveta, ki je v karieri zbral že 21 naslovov, izgubil prvi niz, nato pa druga dva gladko dobil. Med dvobojem je "izstrelil" kar 11 asov.

"Resda sem se na turnir prebil kot srečni poraženec, vendar sem si to zmago zaslužil," je po dvoboju dejal Bedene in dodal: "Sredi drugega niza sem dvignil raven igre, začel igrati precej bolje. Takrat sem začutil, da imam možnost zmagati. Priložnost sem tudi izkoristil. Med dvobojem me je večkrat rešilo odlično serviranje. Zelo sem zadovoljen s svojo današnjo predstavo."

V 2. krogu bo lopar prekrižal s 27-letnim domačinom Tobiasom Kamkejem, 77. igralcem z lestvice ATP.