»Zgolj z dopolnitvijo bi utegnili biti prizadeti tisti potencialni ponudniki, ki so se s pogoji javnega naročila seznanili ob njegovi objavi in pred obvestilom o napovedani spremembi,« so na občini pojasnili v sporočilu za javnost. Z novim postopkom bo tako po njihovih besedah zagotovljeno, da bodo vsi potencialni ponudniki na enak način seznanjeni z vsebino, opisom oziroma obsegom predmeta javnega naročila.

Zagotavljajo, da zaradi morebitnega najema protokolarnega vozila ne bi bili okrnjeni ostali programi, »kljub temu pa najem tovrstnega vozila v tem trenutku ni najpomembnejša naloga občine«. »Nenazadnje je župan Mestne občine Koper Boris Popovič, na katerega je letelo največ očitkov, še vedno v bolniškem staležu,« so dodali.

S koprske mestne občine so sicer po navedbah, da naj bi bil razpis za najem rabljenega vozila za potrebe protokola in službenih poti župana Popoviča pisan na kožo audijevi limuzini visokega cenovnega razreda, sprva sporočili, da nobeno od vozil v želeni kategoriji ne izpolnjuje vseh razpisnih pogojev in da bodo razpisno dokumentacijo dopolnili.

Razpis za 24-mesečni najem rabljenega vozila z nizkimi emisijami je po navedbah Žurnala24 med drugim zahteval osemvaljni motor in 20-palčna platišča, pri čemer naj bi razpisne pogoje v celoti izpolnjeval le audi A8 aktualne generacije. Po zapisu Žurnala24 se cena novega vozila začne pri slabih 120.000 evrih, stroški zavarovanja in plačila dajatev pa znašajo 1681 evrov na leto.

V stranki Oljka pa so ugotovili, da se župan Popovič že zdaj prevaža z vozilom, ki se natančno ujema z razpisnimi pogoji.