Lampiončki so s svojo tradicijo zrasli v pravi študentski praznik in enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice študentov. Tudi letos bodo potekali na dveh prizoriščih. Začeli se bodo ob 13. uri s tradicionalnimi Lampiončkovimi igrami v okolici Štuka, osrednja večerna prireditev pa bo potekala na prizorišču pred Mariborskim otokom.

V popoldanskem delu se bodo ekipe pomerile v številnih zabavnih igrah, v okviru Meseca zdravja pa bodo hkrati potekale tudi Kadilska policija, s pomočjo katere bodo opozarjali na škodljive posledice kajenja, Akcija 0,0 za spodbujanje zabave brez alkohola ter Shake it baby, v okviru katerega bodo pripravljali zdrave, preproste in za študentski žep cenovno dostopne koktajle.

Osrednja večerna prireditev pred Mariborskim otokom se bo začela ob 20. ur in bo potekala na treh odrih - glavnem, elektronskem in mariborskem. Na glavnem odru bodo nastopili Adi Smolar, Mi2 in Mambo Kings, na elektronskem odru se bodo predstavili nekateri znani ustvarjalci elektronske glasbe, mariborski oder pa bodo zasedli ustvarjalci mariborske glasbene scene.

Tudi letos bo poskrbljeno za brezplačni krožni avtobusni prevoz, ki bo na voljo od 20. ure dalje na relaciji med glavno avtobusno postajo in Kamnico. Organizatorji v izogib gneči študentom svetujejo, naj se proti prizorišču z avtobusom odpravijo čim bolj zgodaj. Prireditev je za vse obiskovalce brezplačna.