Odločitev o zmagovalcu je padla razmaku minute v drugi tretjini, ko je Detroit dvakrat zadel v polno. Natančni so bili novinec Gustav Nyquist (28.), Drew Miller (29.), končni izid pa je postavil veteran Pavel Dacjuk (47.). Odlično delo v vratih je opravil Jimmy Howard z 39 obrambami.

Igralci Blackhawks so imeli pobudo že od začetka dvoboja, v prvi tretjini so na vrata tekmecem streljali petnajstkrat, domači pa devetkrat. Kljub terenski premoči pa so povedli domači in v razmaku 31 sekund v sredini drugega dela igre dvakrat matirali vratarja Chicaga. Najprej je Nyquist sam prišel pred gol, obšel vratarja Coreyja Crawforda in ploščico poslal mrežo. Slavje domačih se še ni poleglo, ko je Miller 31 sekund zatem plošček v gol preusmeril po strelu Patricka Eavesa.

Po izjemni podaji Duncana Keitha je v začetku zadnje tretjine Patrick Kane znižal izid, 67 sekund zatem pa je padel še en zadetek, vendar izid ni bil izenačen na 2:2. Sodniki so gol Andrewa Shawa razveljavili, ker je bil Shaw v trenutku, ko je sprožil strel, v vratarjevem prostoru, čeprav ni neposredno oviral Howarda. Dacjuk je končni izid postavil z močnim in natančnim udarcem v zgornji desni kot vrat Crawforda.

Tako je sedmouvrščeni Detroit le še dve zmagi oddaljen od izločitve najuspešnejše ekipe rednega dela lige NHL.