PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Hrvaška - 1.liga

Jolly Šibenik - Cibona
2

Cibona je v zadnjem krogu pred končnico za točko ugnala Cedevito in si izborila mesto prvega nosilca v izločilnih bojih za naslov hrvaškega prvaka. V četrtfinalu se Zagrebčani merijo s šibeniškim Jollyjem in na prvi tekmi so že pokazali, v katero smer se bo ta serija odvila, ko so zmagali s kar 99:74. Tokrat v gosteh ne bo šlo tako zlahka, a zmage bi se vendarle morali veseliti kvalitetnejši gostje. (6/10)

Košarka - Italija - 1.liga

Sardegna Sassari - Cantu
1

Serija je izenačena na 3:3, obe moštvi pa sta dobili vse tri domače tekme. Razlika je bila le v tem, da so košarkarji s Sardinije doma zmagovali prepričljivo in z veliko razliko, Cantu pa je tudi s precej sreče vselej slavil z minimalno razliko. Tokrat verjetno moštvo Sanija Bečirovića ne bo slavilo z razliko 23 točk, kot je bil primer na 5. tekmi, bo pa najverjetneje zmagalo. (7/10)

Košarka – ZDA – NBA

San Antonio - Memphis
1

San Antonio je na prvi tekmi pokazal svojo moč, ko je zmagal s kar 22 točkami prednosti (105:83), gostje pa so bili vso tekmo v podrejenem položaju. Premeteni Greg Popovich je očitno dobro preučil igro Memphisa in našel orožje za njegove najboljše igralce, tudi zato je vloga favorita močno na strani Teksačanov. Ker bo tudi Memphis, predvsem doma, še pokazal svojo moč in se serija lahko zavleče, bodo ostroge zagotovo naredile vse, da doma slavijo še drugič in si zagotovijo lepo prednost. (6/10)

Hokej - ZDA – NHL

San Jose - LA Kings
1

Kralji so tudi s precej sreče povedli z 2:0, ko na svojem ledu niti niso bili gospodar, na tretji tekmi pa so morski psi le našli pot do prve zmage v seriji. Sedaj se moment preveša na njihovo stran in to bi veljalo izkoristiti, saj bi v primeru poraza proti aktualnim prvakom imeli le še drobtinico možnosti za preobrat. Če je kdo sposoben premagati kralje, tudi z visoko razliko, je to gotovo San Jose, ki mu je to v zadnjih letih že večkrat uspelo. Moštvi se odlično poznata in glede na bolj napadalno igro San Joseja bo le vprašanje, ali bo imel Quick znova svoj izjemen večer in bo s tem kralje pripeljal do priložnosti za zmago, ali pa bodo morski psi zadeli več kot dvakrat in s tem najverjetneje izenačili serijo na 2:2. (4/10)