Boston, zmagovalec Stanleyjevega pokala leta 2011, je do zmage prišel težje, kot to kaže končni izid. Igralcem New Yorka je v prvem in drugem delu namreč uspelo izid dvakrat izenačiti in zmago je Bostonu zagotovil Brad Marchand, ki je v prvi minuti zadnje tretjine povišal na 4:2, končni izid je v 53. minuti postavil v Kanadi rojeni Milan Lucic.

Nadaljevanje bo za Boston zdaj težje, saj jih zdaj čakata dve zahtevni gostovanji v Madison Square Gardnu v New Yorku. "Velik del ekipe skuša izkoristiti našo hitrost, ki je prednost na ledu. To uspešno počnemo prav zdaj," je recept za drugo zmago in morebitno tretjo razložil Marchand.

Na drugi tekmi vzhoda edina kanadska ekipa Ottawa podaljšuje upanje na finale konference. Kanadčani so tokrat izkoristili prednost domačega ledu, čeprav so imeli gostje zmago po golu Tylerja Kennedyja v prvi tretjini praktično že v žepu. Za izenačenje je na veselje domačih navijačev 29 sekund pred koncem rednega dela poskrbel Šved Daniel Alfredsson, ko so imeli gostitelji celo igralca manj na ledu. V podaljšku je domačim zmago v osmi minuti zagotovil Colin Greening.

"Prepričan sem, da je bil moj gol precej boleč za tekmeca, saj so imeli v končnici ob igralcu več tekmo dobljeno. Vrnili smo se v igro za konferenčni finale," je po dvoboju povedal Alfredsson, ki je bil izbran tudi za igralca tekme.

Edini Slovenec v ligi, Anže Kopitar, ki z Los Angelesom brani naslov prvakov, čaka na naslednji dvoboj s San Josejem, ki bo na sporedu v torek. Ekipa iz Los Angelesa po treh tekmah vodi z 2:1 v zmagah, za preboj v konferenčni finale pa potrebuje še dve.