Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Rusija - 1.liga

Anži Mach. - Lokomotiva Moskva
1
Ekipi se z ravno bleščečo statistiko na zadnjih tekmah ne moreta pohvaliti, saj je njuna forma v zadnjih krogih več kot očitno padla. Vseeno vloga favorita pripada Anžiju, ki v ligi zaseda tretje mesto in igra na domačem igrišču, medtem ko je Lokomotiva komaj osma in že celotno sezono igra pod pričakovanji.

Nogomet - Švica - Pokal

Basel - Grasshoppers
1,0

Čeprav se je zadnja tekma švicarskih velikanov končala brez zmagovalca, so bili v preteklih nekaj dvobojih uspešnejši nogometaši Basla. Ti imajo za sabo zelo uspešno sezono, saj so odlično nastopali v evropski ligi. A ker bo finale pokala odigrano na nevtralnem igrišču, lahko v prvenstvu drugouvrščeni Grasshoppers morda presenetijo.

Košarka - Italija - 1.liga

Siena - Milano
1
V polfinalu italijanskega prvenstva v zmagah s 3:2 vodi Milano, ki bo tako danes že imel zaključno žogo in priložnost za uvrstitev v finale. Vendar pa Milančani v končnici Sieno v gosteh še niso premagali, zato bo prav domači parket glavni adut šestkratnih zaporednih italijanskih prvakov.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Union Olimpija - Krka
1

Če je sprva kazalo, da bodo Novomeščani zlahka ubranili naslov, so jih ljubljanski košarkarji kar nekoliko presenetljivo ugnali na domačem parketu. Krka sicer še vedno vodi v zmagah z 2:1, a zdi se, da se zmaji ne nameravajo tako zlahka predati. V kolikor bodo pri Olimpiji zaigrali za kanček bolj kolektivno, motivirano in požrtvovalno, bi lahko o naslovu odločala zadnja tekma v Novem mestu.

Tenis - WTA - Strasbourg

Erakovič M. - Niculescu M.
2

Teniški igralki se bosta med seboj spopadli prvič, za favoritinjo dvoboja pa velja Romunka Niculescova, ki je peta nosilka turnirja, na lestvici WTA pa zaseda spodobno 49. mesto. Leto dni mlajša Erakovićeva iz Nove Zelandije je precej slabša igralka, zato bi bila njena zmaga precejšnje presenečenje.