Za Švede je to skupno že deveta zlata medalja na SP in prva po letu 2006. V tekmi za bron so Američani s 3:2 po kazenskih strelih ugnali Fince.

Josi MVP in najboljši branilec SP na Švedskem

Za tolažbo po porazu v finalu je švicarski hokejist Roman Josi dobil nagrado za najkoristnejšega igralca (MVP) letošnjega svetovnega prvenstva elitne skupine na Švedskem in Finskem. Dobil je tudi nagrado vodstva tekmovanja za najboljšega branilca, izbrali pa so ga tudi v zvezdniško postavo tekmovanja.

Mednarodna hokejska zveza IIHF je ob koncu SP v Skandinaviji izbrala najboljše posameznike. Josi je postal prvi Švicar s takšno nagrado, prislužil pa si jo je tudi z odlično strelsko predstavo, saj je bil v tem elementu prvi med branilci s štirimi goli in petimi podajami.

Vodstvo tekmovanja je ob najboljšem branilcu Josiju nagrado za najboljšega vratarja podelilo Švedu Jhonasu Enrothu, najboljši napadalec pa je bil Finec Petri Kontiola, na desetih tekmah je zbral 16 točk za osem golov in osem podaj.

Novinarji pa so izbrali zasedbo All Star. V zvezdniški zasedbi so vratar Enroth, švicarska branilca Josi in Julien Vauclair ter napadalci Kontiola, Američan Paul Stastny in Šved Henrik Sedin.