Globoko v svojem četrtem življenjskem desetletju je svoj največji posamični uspeh dosegel Uroš Slatinšek. Velenjčan se je presenetljivo uvrstil na glavni turnir, podoben podvig pa je v petem življenjskem desetletju uspel tudi Sašu Lasanu. Da pa slovenska moška reprezentanca ne temelji le na starih igralcih, je dokazal Ludvik Peršolja, za katerega Rak pravi, da se mu v primeru podobnih iger, kot jih je pokazal v Parizu, na mladinskem evropskem prvenstvu obeta zelo vidna uvrstitev.

»Odlično smo opravili priprave pred svetovnim prvenstvom na Otočcu. Tedaj sem fantom rekel, da se odpravljamo v Pariz z namenom, da pokažemo, kaj znamo. Nismo se obremenjevali z rezultati, temveč z našo igro. Pred odhodom domov sem reprezentantom čestital za vse dosežke. Bili smo izjemna klapa, ki je dihala drug za drugega, tako da smo šli narazen prijateljsko in v pozitivnem duhu,« je bil na svoje igralce ponosen Bojan Rak ter nadaljeval: »Najbolj me je presenetil Slatinšek, ki je že v skupini premagal neugodnega Romuna Filimona, zmago pa potrdil v dodatnih kvalifikacijah, ko je premagal neugodnega iranskega igralca. Sijajen je bil tudi Saš Lasan. Upam si trditi, da če ga pri igri ne bi ovirala poškodba rame, da bi lahko tudi premagal kasnejšega četrtfinalista Nemca Bauma. Bil je zelo blizu uspehu, a zaradi bolečin ni mogel tako napadati, kot bi lahko sicer. Prav neverjetno pa je, kako Tokič svoje najboljše igre v sezoni kaže konec aprila in maja, ko se sezona že bliža koncu. To je tudi razlog, da na velikih tekmovanjih dosega dobre rezultate. Zakaj je tako, ne poznam točnega odgovora. Sicer Tokič v Parizu ni pokazal svojih življenjskih tekem. Je pa pokazal izjemno psihološko stabilnost v odločilnih trenutkih, ki ob dobri igri prinaša uspehe.«

Tudi ženska selektorica Vesna Ojsteršek Drnovšek je Pariz zapustila z lepimi vtisi. »Najlepše mi je gotovo pričarala Alex Galič, ki se je uvrstila na glavni turnir. Alex se vse bolj pozna, da se je povsem posvetila namiznemu tenisu. Svojemu športu je predana 24 ur na dan. Sicer Alex ni največji talent, a ima druge odlike, ki jo lahko pripeljejo do uspešne kariere. V novi sezoni se bo iz Nemčije preselila v Avstrijo, kjer bo trenirala in živela na akademiji Werner Schlager,« je mlado igralko pohvalila Hrastničanka.