Z lovoriko, ki je tudi labodji spev sedanje generacije, so Velenjčani kronali turbulentno sezono. Turbulentnost se pri rezultatih skoraj ni poznala (če izvzamemo zelo boleč in nepričakovan poraz v finalu pokala proti Celjanom), čeprav so se že med sezono dogajale čudne stvari v klubu in okoli njega: besedno »nategovanje« glede odhoda trenerja Tamšeta, suspenz Bezjaka zaradi reakcije do predsednika kluba po tekmi ob zamudah pri plačah, komunikacijski šum med igralci in klubskim vodstvom... Drži, da je Gorenje po trenutnem igralskem kadru precej kakovostnejše kot Celje Pivovarna Laško, a klub iz Šaleške doline bo šele zdaj prisiljen izpeljati novo zgodbo, ki so jo v mestu ob Savinji že pred dvema letoma in sadove katere Celjani že žanjejo. Medtem ko je igralska kakovost na strani Velenjčanov, pa so Celjani po organizacijski plati kar svetlobna leta pred njimi.

A tudi po igralski plati bodo pivovarji po tej sezoni v veliki prednosti pred sosedi. Pivovarji so z najmlajšo ekipo v letošnji evropski ligi prvakov prišli enako daleč kot Gorenje (osmina finala), osvojili so pokalno lovoriko in drugo mesto v slovenski ligi, po tej sezoni bosta klub zapustila le dva igralca (Mačkovšek in Toskić). Celjski klub ima najsvetlejšo perspektivo v Sloveniji, toda le pod pogojem, da mu bo uspelo zadržati svoje igralske bisere pred kremplji bogatejših klubov. Mačkovšek je že pomahal v slovo, na želji evropskih in svetovnih velikanov pa so še številni drugi z Margučem na čelu.

Zaradi precej oslabljenega Gorenja in obubožanega Cimosa bo tudi kakovost slovenske lige v naslednji sezoni precej slabša. Glede na igralsko in organizacijsko raven se kot glavni tekmec Celjanom v boju za slovenski vrh kaže Maribor Branik, ki je v tej sezoni – tako v domači ligi kot Evropi – naredil velik korak naprej. In še tole: najnovejša klubska lestvica EHF, na kateri je Slovenija peta v Evropi (za Nemčijo, Španijo, Francijo in Dansko ter pred Rusijo, Madžarsko, Švico, Hrvaško...) in na osnovi katere bo imela še naslednji dve sezoni še naprej po dva predstavnika v elitni ligi prvakov, utegne biti le slaba tolažba. Če bodo Celjani morebiti še dokaj konkurenčni Evropi, bo to za Velenjčane verjetno misija nemogoče.