Druga je bila Poljakinja Maja Wloszczowska, tretja pa Švicarka Katrin Leumann.

Obe Slovenki sta v Nemčijo pripotovali z visokimi željami. Klemenčičeva je dirko začela iz prve vrste in prvi krog končala na devetem mestu s 44 sekundami zaostanka, Žakljeva je bila tik za njo. Že v naslednjem krogu pa se je Žakljeva odpeljala naprej in začela loviti vodilne tekmovalke. Ujela jih je dva kroga kasneje, se vozila z njimi vse do zadnjega kroga, a višje kot do četrtega mesta ni zmogla.

"Od začetka nisem bila čisto v ospredju. Potem sem se mogoče bolj na račun taktike malo zaustavila, gledala malo na zavrtje, na tistih delih sem pridobila, se priključila vodilni skupini ... Ampak pobralo mi je moči, videla sem, da imajo veliko več moči te tekmovalke, predvsem pri pospeševanjih. Predvidela sem, da se bo odločilo v zadnjem krogu, na klancu. Konec koncev sem se zadovoljila s četrtim mestom in bila pazljiva, da Alexandra Engen kot peta ni prišla blizu in me ogrozila," je po dirki povedala 24-letnica in dodala: "To je super rezultat. Velika stopnica naprej. Imam še svetovne pokale pred seboj, cilj mi je biti zmeraj boljša. Bomo videli, kako se bo nadaljevalo."

Nekoliko se je nastop ponesrečil Klemenčičevi, ki je iz kroga v krog izgubljala, ciljno črto pa prečkala z zaostankom štirih minut in sedmih sekund. S starta se je sicer dobro pognala, a je preveč izgubljala na spustih. Kljub temu je kolesarka kamniškega kluba zadovoljna z rezultatom, kajti v zadnjih sezonah je imela na prvih dirkah težave, tokrat pa je prikolesarila do cilja in si pred naslednjo dirko privozila drugo startno vrsto.

V Albstadtu se je v olimpijskem krosu na dirki svetovnega pokala premierno predstavila olimpijska in svetovna prvakinja v cestnem kolesarstvu, Nizozemka Marianne Vos, ki je tekmo končala na 11. mestu, tik pred lansko zmagovalko skupnega seštevka Kanadčanko Catharine Pendrel.

Dopoldan so v olimpijskem krosu nastopili mladinci, od Slovencev je bil najvišje Gregor Krajnc na 14. mestu, Peter Zupančič je bil 46., Blaž Kadivec 96. in Matej Berger 115. V soboto sta se v konkurenci mlajših članov na progo podala dva Slovenca, Rok Korošec je bil 80., Urban Ferenčak pa je zaradi strgane verige dirko končal po dveh zavojih.

Naslednja preizkušnja svetovnega pokala bo že prihodnji konec tedna, ko se gorsko-kolesarska karavana seli na Češko v Nove Mesto.