Praga je najpogosteje obiskana steza serije SGP, saj je stadion Marketa že od leta 1997 stalnica v koledarju. V sezoni 2006 je z drugim mestom svoj največji uspeh do letošnje sezone, ko je v poljskem Bydgoszczu ta izid ponovil, zabeležil tudi Žagar.

Žagar je v rednem delu v petih vožnjah dvakrat zmagal, bil dvakrat drugi in enkrat četrti, tako da se je brez težav uvrstil v polfinale. Slovenski dirkač je dobil prvi vožnji, v prvi je tekmece pošteno pustil za seboj, v drugi pa prednost ni bila več takšna, kot ob prvi zmagi. V naslednjih dveh nastopih si je privozil dve drugi mesti, obakrat pa se je moral pošteno boriti za ta dosežek. V tretjem nastopu je moral tako ves čas paziti na favoriziranega Poljaka Jaroslawa Hampla, v svojem četrtem izhodu na stezo pa je bil po startu sprva tretji, v vstopu v drugi krog pa je prehitel lanskega prvaka Chrisa Holderja in si tako že pred zadnjim nastopom v rednem delu dirke zagotovil nastop v polfinalu. Sedemnajsta vožnja rednega dela je pomenila spopad s Sajfutdinovom ter Woffindnom, dobil pa je prvo ničlo.

Pred polfinalnim nastopom je pošteno presenetil z izborom startne pozicije, saj je imel možnost izbrati povsem notranji položaj, odločil pa se je za tretjega. S starta je še enkrat potegnil kot tretji, ob vstopu v drugi zavoj pa je že moral priznati premoč Hamplu in dirka se je s tem zanj končala. Ostal je četrti v družbi poznejšega zmagovalca Wolfindna, Danca Nickija Pedersena in Hampla ter brez finala. Skupno je njegovih deset točk zadoščalo za šesto mesto.

Žagar kljub težavam z motorjem zadovoljen

"Tokrat sem vso dirko odpeljal z motorjem, ki mi je delal težave že v Göteborgu. Seveda sem ga dal pred to preizkušnjo ponovno izboljšati pripravljalcu v Nemčijo, a očitno se še vedno obnaša zelo podobno. Tudi tokrat je deloval zelo dobro na začetku, pozneje pa ga je iz vožnje v vožnjo pobiralo. Zato vem, da bi me tudi ob izvrstnem startu v polfinalu tekmeci prehiteli in rezultat bi bil na koncu enak," je po dirki dejal Žagar in dodal: "Kljub temu sem zelo zadovoljen z desetimi točkami, saj tako po tretjini prvenstva zasedam sedmo mesto, ki sem ga s tem rezultatom le še utrdil. Sedaj moramo ugotoviti, kaj se dogaja z motorjem in držati to raven dirkanja še naprej oziroma jo še dvigniti. Upam, da že v Cardiffu."

V finalu je bil zaradi napačnega starta diskvalificiran Rus Emil Sajfutdinov, ki je bil s 17 točkami sicer najboljši v rednem delu. Rus pa je vseeno obdržal skupno vodstvo, a ima le še točko naskoka pred Wolfindnom (55-54). Žagar je za zdaj skupno na sedmem mestu in s tem med osmerico dirkačev, ki ima neposredno zagotovljen nastop v SGP tudi v naslednji sezoni.

Letošnja sezona elitnega speedwayskega tekmovanja pa se bo nadaljevala 1. junija s preizkušnjo v valižanskem Cardiffu na stadionu Millenium.