San Jose je v hitro vodstvo popeljal Dan Boyle, izenačil je Tyler Toffoli, za zmago morskih psov pa je v podaljšku poskrbel Logan Couture. Razpoložena sta bila tudi oba golmana; Antti Niemi je za Sharks zbral 26 obramb, Jonathan Quick pa za branilce naslova lige NHL 38 obramb.

"Mislim, da je bil prehod iz prejšnje v to tekmo izjemen. Vodje ekipe so opravile dobro delo. Vedno moraš skozi takšen test, tako izveš veliko o svoji ekipi. To smo pokazali v igri," je bil poln hvale na račun San Joseja trener Todd McLellan.

Kralji so v zadnji minuti rednega dela ostali brez dveh igralcev, morski psi so podaljšek začeli s številčno prednostjo. V drugi minuti podaljška je Patrick Marleau našel Coutureja, ta pa je z bližine poskrbel za navdušenje domačih gledalcev. Couture je v drugi tretjini zaradi poškodbe noge zapustil led, a se vrnil, kar je njegovim soigralcem dalo nove energije. "To je bila velika stvar. Moje mnenje je, da je vodja ekipe. Skozi sezono je zavzel to vlogo, predvsem na ledu. Ko smo ga videli nazaj na ledu je bila to velika stvar. To nam je dalo zagona. Dobro ga je bilo imeti na ledu," je po tekmi razložil branilec San Joseja Brad Stuart.

Na sporedu je bila še ena tekma. Chicago Blackhawks je gostil Detroit Red Wings in izgubil z 1:4. Rdeča krila so serijo izenačila na 1:1 v zmagah. Patrick Kane je domače moštvo popeljal v vodstvo v prvi tretjini, nato pa sta v drugi zadela Damien Brunner in Brendan Smith, v tretji tretjini pa še Johan Franzen ter Valtteri Filppula.