Tretji je bil Kolumbijec Carlos Betancur (AG2R). Nibali je lahko z razpletom etape več kot zadovoljen, saj je še okrepil vodstvo, potem ko je prvi izzivalec za prevzem skupnega vodstva Cadel Evans (BMC) končal etapo z zaostankom 33 sekund, kar pomeni, da Avstralec za Nibalijem v skupnem seštevku zaostaja že za 1:26 minute.

Vsi trije Slovenci na Giru so končali gorsko preizkušnjo. Robert Vrečer (Euskaltel-Euskadi) je z zaostankom + 12:59 končal na 80. mestu, Grega Bole (Vacansoleil-DCM) je bil 113. (+ 20:32), Luka Mezgec (Argos-Shimano) pa 146. (+ 20:32). V skupnem seštevku je Vrečer 87. (+ 1:37:54), Mezgec 128. (+ 2:06:03), Bole pa 133. (+ 2:12:58).

Etapa v znamenju Italijanov

Etapo so zaznamovali italijanski kolesarji, četverica ubežnikov Sonny Colbrelli, Luca Paolini, Daniele Pietropolli in Matteo Trentin, je narekovala tempo večji del etape, nekaj manj kot 20 kilometrov do cilja je med ubežniki prvi omagal Trentin, preostala trojica je še vztrajala, vendar pa niso vzdržali do konca. Tako sta skupaj v cilj prikolesarila Italijana Santambrogio in Nibali, ki je etapno zmago prepustil 28-letnemu rojaku, slednji pa se je tako veselil svojega največjega dosežka v karieri.

"Vincenzo se je odločil za napad tri kilometre pred ciljem, vendar pa sem se v tistem trenutku počutil dobro in sem mu sledil ter silovito nadaljeval do cilja. Meni je pripadla etapa, Vincenzo pa je dobil časovni bonus, tako da se je etapa razpletla najbolje za oba," je bil vesel Santambrogio. "Etapa je bila zelo zahtevna, ves čas nas je pral dež, prenehalo je deževati šele v cilju, vendar pa smo bili do takrat vsi premraženi in premočeni kot cucki. Seveda sem zadovoljen z mojim današnjim nastopom, Santambrogio se ni odlepil od mene, ko sem začel napad, dobro sem se odločil, saj sem pridobil kar nekaj dragocenega časa v skupnem seštevku," je bil zadovoljen kolesar v rožnatem Nibali.

Vremenske preglavice

Vreme letos precej nagaja kolesarjem na italijanski pentlji. Prireditelji so morali zaradi novih nevšečnosti na 14. etapi iz trase črtati vzpon na Sestriere, saj je v tamkajšnjih Alpah snežilo, na 2035 metrov visokem cilju je zapadlo pet centimetrov snega in več. Z ustreznimi obvozi so prireditelji današnjo 168 kilometrov dolgo preizkušnjo podaljšali na 181 kilometrov. Cilj pa je ostal v Bardonecchii.

V nevarnosti je tudi 15. etapa. Najvišja točka letošnjega Gira, prelaz Galibier v Franciji, trenutno ni prevozna. Predvideni cilj nedeljske preizkušnje je na 2642 metrih nadmorske višine. Kot je sporočila tekmovalna žirija, prireditelji iščejo alternativne različice nedeljske trase.