Če se je še le pol ure pred začetkom koncerta gneča delala na dvorišču Križank (beri: ob točilnih pultih), se je mlado in malo manj mlado ob prvih tonih 'Še mal' bolj dol' zgrnilo na samo koncertno prizorišče. Na trenutke se je zdelo, da so organizatorji morda spet prodali za odtenek preveč kart, saj je bila gneča pod odrom, na stopnicah in med vsemi prehodi skorajda nevzdržna. A je glasba naše in vaše mladosti poskrbela, da je večina na to kaj kmalu pozabila (je pa znanje 'komolčarstva' prišlo še kako prav).

Legendarna peterica, ki se je že 'Dolg nazaj' poslovila od dolgih las, je navdušila tako s priljubljenimi pesmimi z najnovejšega albuma Izhod, kakor tudi z največjimi hiti, ki jih v več kot dveh desetletjih ni malo. In če so malo starejši obiskovalci svoje mladostniške idole prišli poslušat iz nostalgije, kot spomin na dobre, stare čase, se je zdelo, da so nekateri malo mlajši obiskovalci prišli na petkov žur, na katerem ni smel manjkati nihče. Že ob začetku koncerta je ob stenah Križank sedelo nekaj takšnih, za katere bi bilo bolje, če bi zadnji kozarec pijače pustili poln. A se tudi to zgodi – zlasti na rock koncertih.

Gregorju Skočirju, Danielu Gregorčiču, Alenu Steržaju, Jožetu Habuli in Zoranu Čaliću bi se na odru križank včeraj moralo pridružiti 'pet tahudih', mladih glasbenikov, ki so jih izbrali prek natečaja, od katerih je vsak s skupino zaigral po en komad, a se fantje niso mogli odločiti med pevko in pevcem, tako da so jih na koncu medse povabili kar šest. Vsak od njih je odlično opravil svojo nalogo, ob koncu pa so bili navdušeni prav vsi – Bigfootovci, mladi glasbeniki in občinstvo, ki je vsakega od njih nagradilo s huronskim aplavzom. Med obiskovalci je bilo opaziti tudi več poznanih imen iz sveta glasbe in zabave.

Pohvaliti je treba tudi organizatorje koncerta. Glede na število obiskovalcev bi bilo pričakovati gnečo na vhodu, a je ni bilo. Varnostniki so svoje delo opravljali korektno in temeljito (za tihotapljenje pijače znotraj obzidja je bila potrebna dobršna mera kreativnosti), stranišča, ki na podobnih dogodkih obiskovalcem prestavljajo največjo nočno moro, pa so sproti čistili, tako da so se kar svetila. Cena pijač je bila zmerna, postrežba hitra, gostinsko ponudbo bi lahko pograjali le zaradi neprisotnosti belega vina na seznamu pijač. In odgovor na vprašanje začudenja, kako to, da ga ne prodajajo – »Še ni dovolj toplo zanj!«.

Preberite še intervju z bobnarjem Big Foot Mame, Jožetom Habulo: Če bi lahko, bi koncert priredili brezplačno