Na tretji finalni tekmi vam je prvič uspelo premagati Krko. Kaj je bilo ključno za uspeh?

Vedeli smo, da bo izredno težka tekma. Novomeški navijači so napolnili dvorano do zadnjega kotička in ustvarili odlično vzdušje. Tokrat je bilo z nami tudi petdeset naših navijačev, ki so nam pomagali k izredno pomembni zmagi. Odigrali smo dobro tekmo skozi vseh 40 minut. Na koncu Krka še ni imela izpolnjenega bonusa osebnih napak, zato so lahko igrali izredno agresivno v obrambi. To nam je povzročalo kar nekaj preglavic, a nam je izredno pomagal Teemu Rannikko, ki je z odlično igro umiril »konje« in nas pripeljal do zaslužene zmage.

Kaj bo treba storiti, da boste na četrti tekmi izid v zmagah izenačili na 2:2?

Odigrati enako kot tokrat. Že zjutraj pred tekmo smo imeli težave, saj sta imela Jasmin Perković in Alen Omić vročino. A sta nastopila in pokazala, da sta prava borca. Odigrala sta najboljšo obrambo pod obročema v tej seriji in izredno pomagala k zmagi.

Poraza si niste smeli privoščiti. Je bil zato pritisk kaj večji?

Pritisk je bil ogromen. Krka je vodila z 2:0, v primeru poraza pa bi bili prvo moštvo v zgodovini Olimpije, ki bi finale izgubilo s 3:0. Tega nismo smeli dopustiti. Od začetka smo bili osredotočeni, agresivni v obrambi in to nam je na koncu prineslo uspeh.

Na tribunah vas je spodbujalo okoli 50 navijačev.

Kot sem omenil, so nam tudi oni pomagali do zmage. Tako mlada ekipa, kot smo mi, to po-trebuje.

Kako ste zadovoljni s svojimi predstavami v finalu?

Skozi celotno sezono nisem zadovoljen s svojimi predstavami, saj sem zmožen precej več in bolje pomagati ekipi. Sprejemam slabe odločitve, a tokrat sem bil kar soliden. Ne po točkah, ker to ni najbolj pomembno. Enkrat zadene eden, drugič drugi. Naš prvi igralec je Jaka Blažič, ki je tokrat odigral fantastično v obrambi in napadu.

Novomeška publika burno odreagira na vsako vašo potezo. Vam to kaj zbije ritem v igri?

Ne. To name ne vpliva. Ko sem na igrišču, sem osredotočen le na svojo igro in na to, da pomagam ekipi do uspeha. Kar so si oni zadali, naj delajo. Temu ne morem oporekati. Moj karakter jim očitno ni všeč, a zaradi njih ga zagotovo ne bom spremenil. Še naprej se bom trudil, da bom prikazoval takšne predstave kot tokrat.