Šarapova, dvakratna branilka naslova turnirja v Rimu, je dejala, da se že vse od finalnega nastopa minuli vikend na turnirju v Madridu, kjer je klonila proti Sereni Williams, slabo počuti.

"Že v Madridu se nisem dobro počutila, a sem vseeno igrala. Včeraj se je bolezen vrnila, zato sem se odločila, da si pred odprtim prvenstvom Francije vzamem vsaj nekaj dni počitka in se skušam pozdraviti. Roland Garros je zame zelo pomemben in upam, da ga bom pričakala zdrava," je dejala Šarapova, ki bo v Parizu branila naslov.

Medtem pa je Serena Williams po četrtfinalni zmagi nad Španko Carlo Suarez Navarro s 6:2 in 6:0 vpisala najdaljši zmagoviti niz kariere. To je bila zanjo še 22. zaporedna zmaga.

Berdych izločil Đokovića

Srb Novak Đoković pa je že na drugem turnirju zapored prejel zaušnico in izpadel v zgodnjem delu tekmovanja. Po madridskem porazu v drugem krogu je prvega igralca na lestvici ATP v današnjem četrtfinalnem obračunu na mastersu v Rimu z nagradnim skladom 3,205 milijona evrov izločil Čeh Tomaš Berdych, ki je slavil zmago z 2:6, 7:5 in 6:4.