Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

PSG - Brest
1

Zadnja domača tekma za PSG v sezoni. Na njej bodo igralci z navijači proslavili naslov francoskega prvaka, ki so ga čakali kar 19 let. Hkrati bo to tudi zadnja domača tekma za Beckhama, ki mu bo Ancelotti verjetno ponudil priložnost za igro. Vse skupaj bi veljalo začiniti s prepričljivo zmago proti najslabši ekipi lige, ki je na zadnjih devetih tekmah vselej izgubila. (8/10)

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Hamburg - Bayer (oba data gol?)
1 (=da)

HSV ima še nekaj teoretičnih možnosti, da z današnjo zmago prehiti Eintracht in še ujame 6. mesto, ki prinaša igranje v evropski ligi. Domačim zato ne preostane drugega, kot da z vsemi močmi napadejo goste, ki tokrat ne bodo preveč motivirani, saj je že jasno, da bodo osvojili tretje mesto. Gostje so vso sezono dokaj učinkoviti, zato bi morali tudi danes doseči vsaj en gol proti neprepričljivi obrambi Hamburga, domači pa prav tako ne bodo razočarali domačih navijačev in bodo tudi sami dosegli kakšen gol. (7/10)

Nogomet - Španija - 1.liga

Granada - Osasuna
0

Obe moštvi imata enako statistiko, 9 zmag, 9 remijev in 17 porazov. Pred Deportivom, ki je na mestu, ki še vodi v drugo ligo, imata tri tekme pred koncem 4 točke prednosti. Obe ekipi bi za miren zaključek sezone danes potrebovali zmago, a po drugi strani si obe nikakor ne smeta privoščiti poraza. Zdi se, da bi se tekma utegnila končati z “italijanskim“ remijem, ki bo obema prinesel dragoceno točko. (5/10)

Košarka - Italija - 1.liga

Varese - Venezia
1

Varese je bil v rednem delu najboljša ekipa v Italiji in se je v končnico podal s prvega mesta. Po štirih tekmah je izid v seriji z Venezio 3:1 v njegovo korist in svojo premoč bo Varese nocoj verjetno kronal še s četrto zmago in se prebil v polfinale. (8/10)

Hokej - Mednarodni - SP

Švedska - Finska
1

Švedi v prvem delu prvenstva niso delovali najbolj prepričljivo, ko pa sta se jim pridružila brata Sedin, so nemudoma postali kandidati za medalje. Njihovi apetiti pred svojimi navijači so se močno povečali tudi po četrtfinalni zmagi proti favoritu prvenstva Kanadi, zato bodo Švedi v zaključku prvenstva težko premagljivi. Za motivacijo proti večnim tekmecem s Finske se ni treba bati in prav gotovo bodo “rumeni“storili vse, da osrečijo množico privržencev v Globe Areni ter se uvrstijo v finale. (6/10)