Razpis koprske občine za 24-mesečni najem rabljenega vozila z nizkimi emisijami je med drugim zahteval osemvaljni motor in 20-palčna platišča, pri čemer naj bi razpisne pogoje v celoti izpolnjeval le audi A8 aktualne generacije.

Cena novega vozila začne pri slabih 120.000 evrih, stroški zavarovanja in plačila dajatev pa znašajo 1681 evrov na leto.

Iz stranke Oljka pa so sporočili, da se župan Popovič že zdaj prevaža z vozilom, ki se natančno ujema z razpisnimi pogoji. »Zato nas čudi, da ni Mestna občina Koper v javnem naročilu 'zaradi transparentnosti' navedla še registrskih tablic tega avtomobila,« so pripomnili.

Mestna občina Koper je na podlagi prejetih vprašanj in opozoril medijev in potencialnih ponudnikov ponovno zelo natančno preučila tehnične karakteristike vozila, ki jih je razpisala z javnim naročilom, pa so sporočili z občine.

Pri tem so ugotovili, da nobeno od vozil v želeni kategoriji ne izpolnjuje vseh razpisnih pogojev v delu, ki se nanaša na tehnične karakteristike. Zaradi tega bo občina dopolnila razpisno dokumentacijo in tudi sorazmerno podaljšala rok za oddajo ponudb. Spremembe bodo posredovali na portal javnih naročil občine najkasneje do torka.

Na nepravilnosti v Koprski občini v zvezi z najemom protokolarnega vozila smo sicer opozorili že v današnji tiskani izdaji.