Šef ekipe Lotus Eric Boullier je priznal, da je njegovo moštvo zelo nezadovoljno nad Pirellijevo odločitvijo, saj naj bi podlegel pritiskom s strani nekaterih ekip.

»Za razliko od Red Bulla, ki ima politiko razvijanja dirkalnika podrejeno izključno aerodinamiki, smo mi in denimo Ferrari svoj bolid razvijali tako, da je prilagojen tudi gumam in njihovi obrabi. Nad odločitvijo Pirellija smo razočarani, saj je to enako, kot če bi pri nogometu sredi sezone povečali gol.« pravi Boullier, ki je lahko zadovoljen z dosežki Lotusa na začetku sezone, saj so po petih dirkah na tretjem mestu med konstruktorji, le šest točk za Ferrarijem, Kimi Räikkönen pa je celo drugi v razvrstitvi dirkačev.

»Ko je Vettel dominiral, je bilo pa vse v redu«

Da z dosedanjimi pnevmatikami ni bilo nič prav posebej narobe, se strinja tudi Pirellijev testni voznik Jaime Alguersuari, ki hkrati hvali Räikkönena in Fernanda Alonsa, ki sta na uvodu sezone pokazala, da obrabo gum razumeta bolje od ostalih.

»Ne vidim razloga za vso to dramo. Ko je Sebastian Vettel leta 2011 dominiral, so bile vse stvari dobre in ni bilo nikakršnih razlogov za pritožbe, sedaj pa je vse drugače. Situacija je takšna, da nekateri razumejo, kaj se dogaja z gumami in dobro nadzorujejo njihovo obrabo, drugi pa ne. Tu sta Alonso s Ferrarijem in Räikkönen z Lotusom, ki na tem področju opravljata svoje delo precej bolje od ostalih. Enake težave sem imel tudi sam v letu 2011, ko sem sezono začel zelo slabo, nato pa smo se bolj posvetili razumevanju delovanja gum in dosežki so bili precej boljši,« je Alguersuari namignil, da za vsem skupaj stoji moštvo Red Bulla.