Kampanja osvešča, kako zelo pomembno je pravilno prehranjevanje za preprečevanje mnogih sodobnih bolezni. Pobudnik in osrednji ambasador projekta je svetovno priznani kuhar in ustanovitelj kampanje Jamie Oliver. Prvi Food Revolution Day je potekal lani, ko je bilo v 664 mestih v 66 državah čez 1000 povezanih dogodkov. Letos se je seznamu pridružila tudi Slovenija.

Na trgu Leona Štuklja bo od 12. do 20 ure v okviru dogodka potekalo pestro dogajanje z glasbenim programom in zanimivimi gosti, vsebinsko pa bo osredotočeno na osveščanje ljudi o pomenu zdrave, lokalno pridelane hrane ter možnosti uporabe nepredelanih živil.

Na stojnicah se bodo obiskovalci lahko seznanili z različnimi ponudniki ekološko pridelanih živil ter obiskali kuharsko izobraževalne stojnice, kjer jih bodo strokovnjaki spodbujali k razvijanju kuharskih sposobnosti.

Po dogodku bo projekt Food Revolution pot nadaljeval po slovenskih šolah in drugih ustanovah, vse do maja 2014, ko bo znova zaživel na enem izmed slovenskih trgov v obliki tretjega Food Revolution Day.