Slovenec se v statistiko učinkovitosti ni vpisal, v 42. sekundi zadnje tretjine pa je doživel nesrečo, saj ga je ploščica po strelu Browna zadela v glavo. Hrušičan je moral z ledu, a se je sredi tretjine ob velikih ovacijah občinstva vrnil na igrišče. Gole za kralje so dosegli Jeff Carter, Drew Daughty, Dustin Brown in Trevor Lewis.

Morski psi nesrečno ostali brez zmage

»Čeprav smo izgubili, še zdaleč nisem razočaran. Iz te tekme lahko potegnemo veliko dobrega. Bili smo vsaj enakovredni, če ne boljši, a smo nesrečno ostali brez zmage,« so besede gostujočega trenerja Todda McLellana. In prav ima. Do minute in 43 sekund pred koncem so vodili, nato pa so domači, ki so vodili tudi že z 2:0, izkoristili številčno premoč dveh igralcev na ledu, izenačili, le nekaj trenutkov pozneje pa je Lewis dosegel še zmagoviti gol. Tretja tekma bo v soboto v San Joseju.

Boston in New York Rangers sta odigrala prvo tekmo, do prednosti pa so prišli kosmatinci, ki so zmagali s 3:2. Tudi na tem obračunu je bila tekma izenačena, odločil jo je podaljšek. »Lahko bi zmagali že v rednem delu, predvsem v zadnji tretjini smo bili boljši, zadeli tudi okvir vrat. A čeprav smo morali nekaj dalj časa trepetati, pa je edina pomembna stvar, da smo zmagali,« je dejal kapetan Bostona Zdenek Chara, ki so mu pisali prvi gol na tekmi, čeprav je bil to v bistvu avtogol.

Gostitelji imajo v letošnji sezoni ogromne težave z izkoriščanjem številčne premoči, a tokrat so vendarle dosegli gol z igralcem več, Torey Krug je izenačil na začetku zadnje tretjine. Pred tem so Newyorčani ekspresno prišli do vodstva z 2:1, Ryan McDonagh in Derek Stepan sta zadela v razmiku dveh minut, le da je bil vmes odmor med drugo in tretjo tretjino (prvi gol so dosegli dve sekundi pred zvokom sirene, drugega pa v 24 sekundi zadnjega dela). Junak tekme pa je postal Brad Marchand, ki je domačim zagotovil zmago v dodatnih minutah.