Kot je povedal, je album nekakšno nadaljevanje Kreslinčic, ki so izšle pred enajstimi leti. „Novi album je še povsem vroč, saj so zgoščenke ravno prinesli iz tovarne.“ Priznal je, da trojna plošča prinaša trojni odmerek skrbi. Sicer pa album nudi tri ure glasbenih poslastic.

Prvi plošček uvedejo tri novosti - Tisti bejli grm, Zibaj me in Okna na stežaj, ki jim sledijo že dobro dobro pozne pesmi, kot so Ena pesem, Tam na koncu drevoreda, Abel in Kajn in Z Goričkega v Piran. Na drugi zgoščenki so predvsem sodelovanja z zanimivimi izvajalci kot so Allan Taylor, Mary Caughlan, Parni valjak, Rade Šerbedžija in Chris Eckman. Na tretji zgoščenki pa so skladbe, ki jih je Vlado moral „izbrskati iz prašnih predalov“. Med bolj znanimi je denimo skladba iz mladinske nanizanke Čisto pravi gusar. Tu so še skladbe, ki jih je Vlado posnel z Bojanom Adamičem, Žanom Zmazkom in skupino Mali bogovi.

Med novimi skladbami je vredno omeniti Tisti bejli grm, ki ga Vlado zapoje s svojim očetom Milanom. »Pesem sem zasnoval pred kakim letom in z očetom sva si jo neobvezno popevala po prekmurskih družinskih kosilih. Letos spomladi smo v studiu Gala Gjurina pesem posneli v enem dihu. Gal pa je tudi sicer poskrbel za zvočno podobo albuma.«

Da je novi glasbeni izdelek vreden omembe je poudaril tudi Peter, član Vladove ekipe, sicer pa v Slovenijo priseljeni Čeh. „Zadnje čase, ko spremljam medije, imam občutek, da je v Sloveniji vse slabo. Jaz se s tem ne strinjam. Pred nekaj leti sem se preselil v Slovenijo, da bi lahko užival lepo življenje. In poleg vseh lepot, ki jih premorete, je Vladova glasba gotovo ena od lepih stvari. Ni me strah, da bi nam zaradi krize zmanjkalo za hrano. Strah me je, da rabimo več hrane za dušo,“ je sklenil.