"To je bilo precej bolje kot v prejšnjih nastopih. Mislim, da smo popravili igro in odpravili napake, o katerih smo govorili v končnici. Imeli smo ritem, hitrost, dobro smo igrali v obrambi in mislim, da je prav vsak igralec na ledu dodal delček v mozaik. Prav to nam je prineslo zmago," je bil po uspešnem uvodnem nastopu zadovoljen trener črnih sokolov, Joel Quenneville.

Izkazal se je tudi vratar domače ekipe Corey Crawford, ki je zbral 20 obramb, uvodni gol je v prvi tretjini prispeval Marian Hossa, Patrick Sharp pa je postavil piko na i z zadetkom v prazno mrežo in tako ob dveh podajah proti Detroitu v končnici prvenstva zbral že devet točk. "Danes smo brez dvoma prikazali našo najboljšo predstavo v končnici," je po tekmi priznal Sharp.

Edini gol za rdeča krila je že v uvodni tretjini po podajah Gustava Nyquista in Jonathana Ericssona dosegel Damien Brunner, vratar Jimmy Howard je pokazal izjemno predstavo in zbral kar 38 obramb, kar je bilo še vseeno premalo za razigrane gostitelje.

"Mislim, da smo v prvi tretjini še nekako držali korak s tekmeci, bili precej izenačeni na ledu, nato pa so imeli tekmeci v drugi in tretji precej več energije kot mi. Veseli me, da nas zdaj končno čaka prost dan, da se spočijemo in naberemo moči, da bomo že na drugi tekmi prikazali drugačen obraz," pa je dejal kapetan rdečih kril Henrik Zetterberg.

Druga tekma serije bo v soboto prav tako v Chicagu.