Pogodba ima več odložnih pogojev, najpomembnejši je plačilo varščine do 22. maja, je dejal Kastivnik, ki zato imena kupca prej ni želel razkriti, je pa za Delo podpis pogodbe potrdil direktor Aviofuna Damjan Cehner.

"Varščina znaša 10 odstotkov kupnine. Če bo vplačana pred 22. majem, bom prej sklical novinarsko konferenco in o tem obvestil javnost," je dejal Kastivnik.

Povedal je le, da je pogodbo podpisal z enim od štirih ponudnikov, ki so do 22. januarja letos oddali takrat nezavezujoče ponudbe za nakup družbe in s katerimi je nato nadaljeval pogajanja.

Kdo se je zanimal za nakup?

Po neuradnih informacijah, ki jih je časnik Večer objavil konec januarja, so se za nakup Aerodroma Maribor zanimale družba Diga Ing iz Ivančne Gorice, ki je lastniško povezana s turško družbo iz Ankare, Aviofun iz Libelič v solastništvu Fraktala Consulting in Damjana Cehnerja, družba Express Airways s sedežem v Orehovi vasi na istem naslovu kot Aerodrom ter družba Burglade UG iz Frankfurta.

Za mariborsko letališče naj bi zainteresirani kupci po neuradnih podatkih Večera ponujali od 100.000 do 700.000 evrov. Kupec pa bo ob plačilu kupnine moral, kot je znano, prevzeti še obveznosti iz kreditov, ki znašajo okoli pet milijonov evrov.