Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Evropska liga

Benfica - Chelsea
2
Nogometaši Benfice so verjetno kar malo potrti, saj so v soboto proti Portu tekmo izgubili v sodnikovem podaljšku, s tem pa bržčas tudi portugalski naslov. Ravno nasprotno je pri Chelseaju, ki v zadnjem času igra zelo dobro, za povrh pa so si Londončani v soboto zagotovili še igranje v ligi prvakov. Velja omeniti še, da je angleški velikan lani osvojil ligo prvakov, te izkušnje pa mu bodo danes prišle še kako prav.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Union Olimpija - Krka
2

Prvo tekmo v Novem mestu je zasluženo dobila Krka, ki je bila tudi v rednem delu prvenstva bistveno bolj prepričljiva od zmajev. Olimpijini košarkarji so sicer pred nekaj tedni proti Krki slavili in s tem dokazali, da so jih kljub krajši klopi sposobni premagati. Tekam bo tesna, a zdi se, da so ljubljanski košarkarji letos preslabi, da bi ogrozili sicer niča kaj posebne Novomeščane.

Košarka - ZDA - NBA

Miami – Chicago
1

Chicago je na prvi tekmi presenetil prvake, a odtlej je Miami bike prav vsakič odpravil z visoko razliko. Vročico od napredovanja loči le še ena zmaga in prav nič ne kaže, da bi oslabljeni Chicago nocoj lahko pokvarili visokoleteče cilje Miamija.

Košarka - ZDA - NBA

Oklahoma City - Memphis
1

Vse od kar se je poškodoval Russell Westbrook Oklahoma ni več tista prava ekipa, ki je navduševala v rednem delu. Na drugi strani formo vztrajno stopnjujejo grizliji. Slednji so proti Durantu in druščini dobili zadnje tri tekme, danes pa bi jih lahko že izločijo iz končnice. Vseeno se Oklahoma danes ne bo predala zlahka.

Tenis - ATP - Rim

Tsonga J.W. - Janowicz J.
1
Mladi Janowicz velja za perspektivnega igralca, kar dokazuje tudi 24. mesto 22-letnika na lestvici ATP. Vseeno je Tsonga danes velik favorit. Francoz je na močnem rimskem turnirju osmi nosilec in tudi precej bolj izkušen od poljskega kolega.