Po vsakoletnem izjemnem obisku in popolnoma zasedeni progi bosta medvoška organizatorja Čarman Motosport in Športno turistično društvo Sora rekreativno motoristično tekmovanje, namenjeno tako bencinskim zasvojencem z dirkaškimi licencami kot tistim, ki bodo to še postali, priredila že devetič.

»Lanski dogodek na srečo ni postregel s padci, kar pripisujemo omejitvi dirkačev. S tem razlogom smo tudi letos postavili omejitev 100 voznikov. Novost bo brezplačna rekreativna vožnja, ki jo prvim stotim prijavljenim motociklistom podarjata podjetji Akrapović in Goodyear-Dunlop Sava Tires,« sporoča Gašper Čarman, glavni organizator Slovenskega dne na Grobniku in nekdanji motociklistični državni prvak.

Vzdušje na hrvaškem dirkališču bo v soboto polno bencinskih hlapov, vonja zažganih pnevmatik, oči pa boste lahko radovedneži sprostili ob pogledu na hitre motocikle in lepa dekleta. Svojo udeležbo je že napovedal tudi najboljši slovenski zimski športnik Robert Kranjec, ki je že vrsto let navdušen motorist: »Motoristične vožnje mi predstavljajo nepopisen užitek, sprostitev in mir. Na cesti vselej upoštevam prometne predpise, nikoli se ne dokazujem z brezglavo hitrostjo. Svoje ventile in adrenalin raje sproščam na dirkališčih.« th