Do zmage so prišli po neverjetnem preobratu, na začetku zadnje tretjine so zaostajali z 1:4, podaljšek pa si z dvema goloma zagotovili v zadnjih 82 sekundah. Junak neverjetnega preobrata je bil veteran Patrice Bergeron, ki je 51 sekund pred koncem izenačil 4:4, nato pa v sedmi minuti podaljška še dosegel odločilni gol.

"Težko je kaj pametnega povedati po taki tekmi. Vesel sem, da nam je uspelo, da smo pokazali karakter in se vrnili, potem ko je bilo videti že vse izgubljeno. Večino tekme nismo igrali, kot bi morali, a to bomo hitro pozabili. Spominjali pa se bomo, da smo na težko verjeten način prišli do konferenčnega polfinala," je po tekmi dejal Bergeron, ki je v prvih šestih tekmah končnice dosegel le en gol. Poleg njega so se pri domačih med strelce vpisali še Matt Bartkowski, Nathan Horton ter Milan Lucic, za goste pa je dva gola dosegel Cody Franson, po enega pa Phil Kessel in Nazem Kadri.

Boston se bo v polfinalu pomeril z New York Rangers, ki so v četrtfinalu prav tako igrali sedem tekem, a v zadnji še povečali frustracije enega najboljših igralcev v ligi Aleksa Ovečkina, ki s svojo ekipo nikakor ne more do odmevnejšega rezultata. "Še eno razočaranje. Kot vsako leto smo si govorili, letos gremo do konca, a smo spet ostali praznih rok," je bil razočaran Ovečkin, ki bi tako kot v zadnjem letu frustracije spet lahko pozdravil z rusko reprezentanco na svetovnem prvenstvu, čeprav odhoda na Švedsko še ni potrdil.

Ruskega zvezdnika, ki je v dvoboju z rangerji povsem razočaral, saj v zadnjih petih tekmah ni dosegel niti točke, in njegove soigralce je v seriji zagotovo pokopal fenomenalni švedski vratar Henrik Lundqvist. Blestel je tudi na odločilni tekmi, v kateri je zbral 35 obramb, že na drugi tekmi zapored pa je ostal nepremagan.

"Seveda sem zadovoljen, da sem prispeval k uspehu, toda zato je zaslužna vsa ekipa. Danes smo vsi igrali odlično, najbrž najboljše v tej seriji. Veliko nam je pripomogla šesta tekma, v kateri smo prišli do prepotrebne samozavesti, odlično delo iz svoje dvorane pa le prenesli v Washington," se je smejalo Švedu, ki je s svojimi soigralci v seriji že zaostajal 0:2 v zmagah. Gole za New York so dosegli Aaron Asham, Taylor Pyatt, Michael Del Zotto, Ryan Callahan in Mats Zuccarello.