Na mini oviratlonu bodo morali udeleženci na kratki progi premagati najrazličnejše ovire, zasnovane na treningu specialnih enot, in tako preizkusiti svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost ter sposobnost za timsko delo. Kot so še zapisali v športnem društvu Oviratlon, je poudarek dogodka na netekmovalnosti in medsebojni pomoč vseh udeležencev.

Otrokom bodo tako pri premagovanju ovir pomagali nekdanji veslač Iztok Čop, boksar Dejan Zavec, biatlonka Teja Gregorin, smučarja Andrej Šporn in Jure Meglič, rokometašice rokometnega kluba Krim Mercator, judoist Sašo Jereb, WFC borec in raper Denis Porčič Chorchyp, igralka badmintona Maja Twrdy, igralca Nina Ivanič in Rado Mulej ter pevec Marko Vozelj.

Mini oviratlon je eden izmed vrhuncev sodelovanja Športnega društva Oviratlon in URI Soča. Društvo bo namreč tudi letos del sredstev, zbranih s prijavnino na pokljuški oviratlon, ki bo 29. junija na Pokljuki, namenilo URI Soča za nakup opreme za gibalno ovirane otroke, so še sporočili organizatorji.