Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Arsenal - Wigan
1

Arsenal s Chelseajem in Tottenhamom bije hud boj za ligo prvakov. Če so modri že dosegli svoj cilj, se bosta velika londonska rivala do zadnjega borila za vsaj četrto mesto, eden pa bo končal s ponesrečeno sezoni. Če Arsenal danes dobi zadnjo domačo tekmo, bo pred zadnjim krogom točko pred Spursi in bo odločilen zadnji obračun z Newcastlom, v primeru spodrsljaja proti Wiganu pa se lahko skoraj že obrišejo pod nosom, saj Tottenham verjetno ne bo zapravil priložnosti doma proti skromnemu Sunderlandu. Čeprav je Wigan pred dnevi presenetil City na Wembleyju, je težko pričakovati, da jim bo kaj podobnega uspelo tudi proti visoko motiviranemu Arsenalu. (7/10)

Nogomet - Anglija – Premier

Reading - Man. City (oba data gol?)
1 (=da)

Favorit je brez dvoma City, a moštvo Roberta Mancinija je ranljivo, saj je kljub velikim vložkom tudi letos pogorelo v upanju na velike dosežke. Pred dnevi so si v finalu pokala privoščili še sramoten poraz proti Wiganu, kar bo Italijana verjetno stalo stolčka. Od Cityja zato v zadnjih dveh krogih pričakujem dokaj neprepričljive predstave, ob pomanjkanju motiva in slabem vzdušju v slačilnici pa bo verjetno trpela predvsem njihova obramba. Zato ne bo presenetljivo, če danes Reading na zadnji domači tekmi v premier ligi pride do vsaj enega gola, vsaj enkrat pa bi morala vendarle zadeti tudi tujska legija Cityja. (7/10)

Hokej - Mednarodni – SP

Slovaška - ZDA
2

Američani so ob Švici najbolj prijetno presenečenje prvega dela prvenstva. Če danes premagajo neprepričljive Slovake, bodo v skupini osvojili celo prvo mesto in si tako v četrtfinalu izborili lažjega tekmeca. Čeprav so bili v zadnjem obdobju Slovaki bolj uspešni in na zadnjem SP končali čelo na drugem mestu, pa so letos precej razočarali, saj so med drugim izgubili tudi proti Latviji in Avstriji, kar jih bo verjetno stalo celo četrtfinala. Glede na formo na tem prvenstvu, zmaga ZDA ne bi smela biti vprašljiva. (6/10)

Hokej - ZDA – NHL

Chicago - Detroit
1

Chicago je bil z naskokom najboljša ekipa rednega dela, ki je predvsem na zahodu tekmece pustil daleč zadaj. V prvem krogu končnice je nato s 4:1 izločil Minesotto in nestrpno pričakoval tekmeca v drugem delu. To je po sedmih napornih obračunih in številnih podaljških postal Detroit, ki ni imel ravno veliko časa za počitek in pripravo na Chicago. To bi lahko bila vsaj v začetku serije velika prednost za moštvo iz vetrovnega mesta, ki je v rednem delu sezone dobilo vse štiri medsebojne obračune z rdečimi krili. (7/10)

Košarka - ZDA – NBA

San Antonio - Golden State
1

Po štirih tekmah je serija izenačena na 2:2, Golden State pa se je izkazal za dostojnega nasprotnika San Antoniu. Slednji so na zadnji tekmi zapravili lepo priložnost, da bi se domov vrnili z izidom 3:1, a so po podaljšku znova klonili in tako jih sedaj čaka več dela doma. Danes je zmaga za favorizirani San Antonio nujna, serija pa se bo verjetno zlomila na šesti tekmi. (6/10)