S pripravami bo nadaljevalo šestnajst igralcev, saj je po drugem delu priprav v Kranjski Gori in Planici doma ostal Aleš Fabjan, ekipi pa se bosta spet pridružila Luka Brulec in Jan Klobučar, ki na prijateljskima tekmama proti Avstriji v Steinbrunnu nista igrala. V Murski Soboti bodo izbranci Luke Slabeta ostali do sobote, ko bodo odigrali drugo pripravljalno tekmo proti reprezentanci Nemčije, prva bo na sporedu v petek ob 19.00 uri.

"Na žalost z nami priprave ne bo več nadaljeval Aleš Fabjan. Odločitev je bila izredno težka, toda v strokovnem vodstvu smo se odločili, da na mestu prostega igralca z nami ostaneta Miha Plot in Jani Kovačič, vendar bi rad poudaril, da je bil tudi Fabjan izredno marljiv na treningih in da je tudi on veliko pokazal. Zato pa se nam bosta danes v Murski Soboti pridružila Jan Klobučar in Jan Brulec, ki proti Avstriji nista igrala," je danes pred odhodom v Mursko Soboto, kjer bodo slovenski odbojkarji imeli dva treninga, povedal selektor Luka Slabe, ki je bil zadovoljen s prikazano igro proti avstrijski reprezentanci konec minulega tedna. Odločil se je, da bo tekmi odigral z različnima postavama in brez menjav v ekipi. Čeprav sta obe ekipi brez težav premagali Avstrijce, je bil vseeno nekoliko bolj zadovoljen s sobotno tekmo, ko so igrali Gregor Ropret, Andrej Flajs, Jan Pokeršnik, Alen Pajenk, Danijel Koncilja, Alen Šket in Miha Plot.

Slovenski selektor tudi v nadaljevanju priprav načrtuje, da bo pozornost na treningih namenjena istim elementom kot do zdaj. "Vse do začetka kvalifikacij bomo bloku in obrambi posvečali največ pozornosti, prav tako tudi servisu in sprejemu, kajti dober servis ti olajša igro v bloku, dober sprejem igro v napadu. V vsakem primeru bo zdaj še več poudarka na žogi, še vedno pa bomo delali tudi v fitnesu, kar pa se tiče igre v napadu, bo več časa namenjeno uigravanju organizatorjev igre z blokerji, a kot rečeno, blok in obramba ostajata v ospredju. Predvsem pa moramo ves čas paziti, da igralci ne bodo preutrujeni, to je ena naših osnovnih zadolžitev," je pred popoldanskim zborom in nato že prvim treningom v Murski Soboti dejal Luka Slabe.

Nemška reprezentanca je s pripravami na svetovno ligo - Nemčija je že uvrščena na EP, saj je v skupini, v kateri je bila tudi Slovenija osvojila prvo mesto, prav tako pa jim, kot eni najboljših ekip na svetu ni treba igrati prvega kroga kvalifikacij za nastop na SP - začela na prvi majski dan. Nemški selektor Vital Heynen je priprave začel s trinajstimi igralci, katerim se je v nedeljo pridružilo še pet, kot zadnji pa bo konec maja prišel prvi zvezdnik ekipe Jochen Schöps, ki ima še obveznosti do svojega poljskega kluba Rzeszowa.