Poleg Žemlje sta v najboljši stoterici na svetu še Aljaž Bedene, ki se je po zmagi na challengerju v Rimu povzpel že na 81. mesto, in Blaž Kavčič, ki je na repu stoterice, saj je v minulem tednu s 95. nazadoval na 98. mesto.

Tudi Serena Williams ostala številka 1

Američanka Serena Williams je po nedeljski gladki finalni zmagi na teniškem turnirju WTA v Madridu proti Rusinji Mariji Šarapovi ostala na vrhu računalniške lestvice. Druga je Šarapova, tretja pa Belorusinja Viktorija Azarenka. Najboljša slovenska igralka ostaja Polona Hercog, ki se po poškodbi počasi vrača na igrišča, je na 133. mestu.

Med 150-erico je od Slovenk le še Tadeja Majerič, ki se je povzpela na 148. mesto, druge slovenske igralke so zunaj 200-terice.

Žemlja in Kavčič v Rimu obtičala v kvalifikacijah

Teniški masters ATP v Rimu z nagradnim skladom 3,2 milijona evrov je zadnji pripravljalni turnir pred Roland Garrosom, turnirjem za veliki slam v Parizu, vendar bo minil brez slovenske zasedbe. Tako Grega Žemlja kot Blaž Kavčič sta namreč med posamezniki izpadla v kvalifikacijah za nastop na glavnem turnirju.

Žemlja, ki je bil tretji nosilec kvalifikacij, je izgubil (6:2, 4:6, 6:7) v 2. krogu proti Kazahstancu Andreju Golubevu, Kavčič pa prav tako v 2. krogu kvalifikacij z 1:6 in 5:7 proti petemu nosilcu kvalifikacij, Argentincu Carlosu Berlocqu.