Pri Detroitu sta Henrik Zetterberg in Valtteri Filppula prispevala po gol in podajo. Med strelce za Detroit se je vpisal še Justin Abdelkader, vratar Jimmy Howard pa je ubranil 31 strelov račkov.

"Odlično smo opravili delo, začeli smo silovito, nato pa smo vzdržali do konca. Že velikokrat smo se znašli v podobnem položaju, zato smo vedeli, kako pripeljati takšno tekmo do konca," je bil zadovoljen Zetterberg.

Detroit se bo v drugem krogu na zahodu sedaj pomeril s prvim nosilcem Chicagom, v drugem paru pa se bosta udarila kalifornijska stara znanca, LA Kings Anžeta Kopitarja in San Jose Sharks, prednost domače tekme pa bodo imeli branilci naslova.

Vrsto Anaheima je po porazu preplavila žalost. Še najbolj razočaran je bil 42-letni veteran Teemu Selanne, eden najboljših strelcev lige, ki je znova sprožil ugibanja o tem, da bi bila lahko ta sezona njegova zadnja. "Zelo sem razočaran. Zapravili smo priložnosti za spremembo razpleta te serije, in dovolili, da nas je Detroit ujel ter nas na koncu izločil. Iz takšnih porazov se moramo nekaj naučiti. Zelo smo se veselili nadaljevanja končnice, še zlasti, ker je v končnicah tako zabavno igrati, zdaj pač iz tega ne bo nič," je bil potrt Finec, ki na zadnjih šestih tekmah ni niti enkrat zatresel mreže Detroita.

Ponoči sta bili odigrani tudi dve tekmi na vzhodu, po katerih pa še nista znana potnika v naslednji krog končnice. Hokejisti Boston Bruins niso izkoristili zaključnega ploščka, potem ko so v gosteh izgubili proti Toronto Maple Leafs z 1:2. Izid v zmagah je tako poravnan na 3:3, o potniku v konferenčni polfinale pa bo odločala sedma tekma. Enak scenarij se je odvil tudi na tekmi med New York Rangers in Washington Capitals, ki sta prav tako izenačena na 3:3. Ekipa Rangers je z domačo zmago 1:0 izsilila sedmo tekmo.