Individualne napake me motijo, toda te se zgodijo pod pritiskom nasprotnika. To je posledica kvalitete in izkušenosti tekmecev, ki nas silijo v napake. V napadu je naša prva peterica odigrala enakovredno proti vsem reprezentancam. Negativno razliko so naredile druge peterice, ki so delale preveč napak. Toda vemo, kakšni problemi so bili v času priprav. Fantje so trenirali 45 dni v Mariboru, a nikoli v polni postavi. Pozna se, da nekateri igralci dolgo časa pred prvenstvom niso igrali težkih tekem.

Robert Kristan je bil vrsto let naš najboljši vratar, kar mislim, da je še vedno. Toda ni v tisti formi, kot smo pričakovali. Sicer ni naredil nobene velike napake, a hkrati ni bil nobena dodana vrednost. Andrej Hočevar je branil na tekmi, kjer ni imel nobene pomoči branilcev. Dobil je šest golov s polmetrske razdalje, kjer bi morali red narediti branilci. Na zadnji tekmi proti Švedski pa je Luka Gračnar izjemno branil, zato si zasluži vse čestitke.

Selektor je tisti, ki izbira reprezentanco in za njo stoji s svojimi rezultati. Pred dvema mesecema smo Matjaža Kopitarja kovali v zvezde. Lahko bi mu postavili spomenik pred Tivolijem ali pred Podmežaklo, zdaj pa prejema kritike, da ni izbral pravih igralcev, čeprav so praktično vsi isti. To je naša stalnica. Tudi meni trije igralci niso povsem všeč, toda vsak trener ima svoj pogled in z njimi dela. Morda ga včasih tudi kaj polomi, a skupni dosežki so na strani selektorja.

Slovenija še nikoli ni bila na olimpijskih igrah, kar je sanjski uspeh, iz elitne divizije pa smo že velikokrat izpadli in se vanjo spet vrnili. Lahko pa bi na tem prvenstvu z malce več sreče dobili prve tekme in bi vsi hvalili selektorja.

Štefan Seme je bil selektor jugoslovanske reprezentance na OI leta 1984 v Sarajevu.