Idejni oče boomeranga je Uroš Čadež, pot od ideje do Kickstarterja pa ni bila enostavna. Preden so bili zadovoljni z dizajnom in funkcionalnostjo izdelka, je trajalo skoraj dve leti, v tem času pa so preizkusili vsaj 200 različnih prototipov boomeranga, ki zdaj ponuja več lastnosti v enem – od funkcije zaščite pred udarci in praskami pa vse do stojala oziroma nosilca za na steno ali v avtomobilu.

Tako razvoj kot izdelava boomeranga potekata v Sloveniji. »Sklenili smo partnerstvo s podjetjem Kopt, ki boomerang izdeluje, pa tudi razvoj je v celoti potekal v Sloveniji. Največ smo delali s podjetjem Tecos in s podjetjem Gigodesign,« je pojasnil Uroš Čadež. Boomerang je bil sicer prvotno zamišljen za vse tablice. Ampak se je izkazalo, da bi bilo verjetno nemogoče narediti izdelek, ki bi bil prilagodljiv na vse. »Zdaj že razvijamo izdelek tudi za druge tablice,« pravi Čadež.

Izdelek na poti do uporabnikov zamuja, ker se je izkazalo, da njihova dostava s stroškovnega vidika le ni tako enostavna, kot so sprva mislili. Zdaj bodo naročene izdelke pošiljali po posameznih državah, medtem ko je pošiljka za ZDA že prispela. Najbolj neučakanim bodo boomerang poslali po pošti DHL. slo, jpš