Nagrado vizionar je za najboljšo gledališko predstavo v celoti prejel zamejski Teater Šentjanž za predstavo Vaje iz sedenja, medtem ko je vizionarja za najboljšo vlogo festivala pa je prejel igralec Miro Müller za vlogo T.B. v Vajah iz sedenja.

Vizionarja za najboljšo rock skupino so prejeli Antioksidanti iz Dobravelj, njihov pevec Erik Jež je prejel rock vizionarja za najboljšo pevsko interpretacijo, Andraž Žvokelj pa vizionarja za avtorstvo glasbe in besedil. Antioksidantom bo Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici za nagrado omogočila brezplačno snemanje videospota.

Nagrado za najboljšo lutkovno predstavo je prejela Gledališka šola I. Gimnazije Maribor za avtorski projekt V spominu umor. Pesnica Nina Bizjak iz skupine SPUNK (KD Gimnazije Slovenj Gradec) pa je prejela vizionarja za avtorstvo in izvedbo predstave ugledališčene poezije Pridnica.

Žirijo so sestavljali igralec, lutkar, pevec in plesalec Gašper Jarni, Dramatičarka in pisateljica Zalka Grabnar Kogoj ter Dnevnikov novinar Vanja Alič, sicer tudi glasbenik in frontman rock skupine Zaklonišče prepeva. Podelili so še vizionarja za uigranost igralskega ansambla, in sicer gledališki skupini Mak KD Svoboda Deskle za predstavo Blaža Valiča Pojma nimam, vizionarja za uigran igralski par sta dobili Klara Drakovič in Lučka Rožman, KUD Štefan Kovač, Murska Sobota, za vlogi v predstavi Gorana Gluvića Čuvaja zadnjega kozarca vode, rock vizionarja za najbolj inovativen pristop pa glasbeni skupini Matalaja iz Slovenj Gradca.

Sicer pa so številni mladi igralci, lutkarji in rockerji v treh dneh postregli z osmimi gledališkimi in štirimi kulturnimi predstavami, sedmimi rock koncerti in dvema predstavama ugledališčene poezije.