Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - 1.liga

Atletico M. - Barcelona
2

Po včerajšnjem remiju Reala z Espanyolom je Barca že postala prvak. Pritiska nad igralci torej ni več, zato bodo lahko v Madridu zaigrali sproščeno, kar bi jim lahko nocoj prineslo tudi zmago, saj bodo pri Atleticu verjetno nekoliko varčevali z močmi za petkov finale španskega pokala, kamor jim prav gotovo že uhajajo misli, saj so v prvenstvu že obsojeni na tretje mesto, zato je današnja tekma za njih skoraj nepomembna. Kvota blizu 2,0 na zmago Barcelone proti Atleticu, ki bo z mislimi pri naslednji tekmi in bo morda igral celo brez nekaterih standardnih igralcev, je nekaj, kar bi bilo še pred nekaj tedni ogromno darilo. (6/10)

Nogomet - Anglija – Premier

Fulham - Liverpool
1, 0

Fulham je zabredel v krizo in na zadnjih šestih tekmah osvojil le točko, kar ga je pripeljalo celo do tega, da dva kroga pred koncem prvenstva še nima zagotovljenega obstanka v ligi. Varovanci Martina Jola so v zadnjih tednih prav gotovo slišali marsikatero na svoj račun, zato bodo danes motivirani, da popravijo vtis in se od svojih navijačev ne poslovijo z novim porazom in negotovim zadnjim krogom. Na roko jim gre tudi dejstvo, da Liverpool ne igra za nič razen vtisa, saj je že prikovan na 7. mesto in bo ostal brez Evrope, poleg tega pa bodo redsi danes igrali še brez Gerrarda in Aggerja, ki sta zaradi poškodb končala sezono, manjkal pa bo seveda tudi kaznovani Suarez. Tekma se bo najverjetneje končala z remijem, a domači ne bi imeli nič proti zmagi, ki bi z veliko kvoto zadovoljila tudi drzne »stavce«. (5/10)

Nogomet - Švica - 1.liga

Basel - Servette
1

Basel je na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah osvojil le 4 točke, zato se je njegova prednost na vrhu skoraj stopila, Grasshoppers pa za njih 5 krogov pred koncem zaostaja le 3 točke. Boj za prvaka tako še ni odločen, zato je čas, da se Basel znova zresni in osvoji zaslužen naslov. Ker jih več ne ovira igranje v evropski ligi, bo to še toliko lažje, saj sta bila dvoboja s Chelseajem gotovo glavna krivca, da glave nogometašev Basla v zadnjih tednih niso bile na pravem mestu, kar se jim je v prvenstvu večkrat maščevalo. Tokrat bo drugače, zadnjeuvrščeni Servette, ki bo za obstanek v ligi potreboval manjši čudež, se bo domov verjetno vrnil z visokim porazom. (8/10)

Košarka - Mednarodni – Evroliga

Olympiakos - Real Madrid
2

Real v zadnjih letih nikakor ni uspel ujeti stika z najboljšimi evropskimi moštvi, letos pa je že vso sezono kazal odlično formo in dajal vtis, da bo to leto drugače. Po zmagi v polfinalu proti Barceloni in presenetljivem porazu CSKA proti Olympiakosu, se Madridčanom sedaj ponuja izjemna priložnost, da po 18 letih ponovno zmagajo v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Resda je Olympiakos branilec naslova in da je v eni tekmi možno prav vse, a letos Grki (razen v polfinalu) niso pokazal toliko, da bi si zaslužil ponoven naslov prvaka in tudi zato je danes favorit Real. (5/10)

Tenis - ATP – Madrid

Wawrinka S.-Nadal R.
2

Wawrinka je porabil kar precej moči, da se je prebil v finale, saj je v zadnjih treh dvobojih slavil šele po odločilnem tretjem nizu, medtem ko se je Nadal skoraj sprehodil do finala, niz mu je v četrtfinalu odvzel le Ferrer. V Madridu Nadala obožujejo, zato bo Španec ob pomoči publike verjetno brez težav odpihnil še Švicarja in se pred Roland Garrosom veselil nove turnirske zmage, ki mu bo še dvignila samozavest pred (zanj) turnirjem leta. (8/10)