Ekipa Boston Bruins je imela prav tako možnost, da slavi s 4:2 v zmagah, vendar so jo igralci Toronto Maple Leafs na gostovanju premagali z 2:1 in znižali na 2:3. Vratar Toronta James Reimer je bil najboljši igralec srečanja s kar 43 obrambami. Hokejisti Washington Capitals so z 2:1 po podaljšku ugnali New York Rangers in povedli s 3:2 v zmagah. Srečanje je odločil Mike Ribeiro v deseti minuti dodatnega dela igre. Po podaljšku se je končalo tudi srečanje med ekipama Detroit Red Wings in Anaheim Ducks. Detroit je zmagal s 4:3 in izid v zmagah izenačil na 3:3. Henrik Zetterberg je ob eni podaji dosegel dva gola, tudi odločilnega po 64 sekundah podaljška.

Vratar Jonathan Quick, lani najboljši igralec končnice, je ubranil 21 strelov, na šestih tekmah s St. Louisom pa je dobil deset golov iz 177 strelov. Dustin Penner je zadel dve desetinki pred koncem druge tretjine za Los Angeles, ki je s tem slavil odločilno zmago, saj v zadnjem delu ni bilo zadetkov. Kralje je v 13. minuti v vodstvo popeljal Drew Doughty, Chris Porter pa je v 25. minuti dosegel edini zadetek za St. Louis. Ta ekipa je dobila oba uvodna dvoboja, nato pa klonila štirikrat zapored. Los Angeles je še desetič zapored zmagal na svojem ledu.

»To je bila zelo dobra borba, veliko dobrih, lepih in močnih strelov ter akcij je bilo videti. Tako stisk rok po tekmi ni bila le gesta, ampak prava čestitka tekmecem za dobre predstave. Ni potrebno reči veliko, še vedno čutimo veliko spoštovanja do igralcev, ki smo jih sicer izločili,« je po tekmi priznal Kopitar.

»Vsaka od šestih tekmah tega dvoboja bi se lahko končala drugače, kot se je. Tako bi lahko mi zmagali že na obeh prvih tekmah, saj smo dobro igrali, vendar izgubili. Vztrajali smo pri naši igri, zaupali v drug drugega, čeprav so se nam kdaj primerile tudi neljube napake. Vse to je prineslo rezultat,« je dejal Quick, ki je na prvih dveh tekmah napravil ključni napaki, po kateri je njegova ekipa izgubila. Trener Blues Ken Hitchcock je dejal, da je v dvoboju dveh izenačenih ekip tehtnico na koncu prevesil prav Quick: »Na današnji tekmi smo imeli pet, šest izrednih priložnosti za zadetek, vendar je strele uspel zaustaviti. Mislim, da je bil skupno najboljši igralec teh šestih tekem.«