Žiga, vrata elite se vztrajno zapirajo. Čutite razočaranje?

Seveda. Doživeli smo nov boleč poraz. Spet smo igrali dober hokej in konkurirali Čehom, a smo žal ostali brez točk. Po dveh tretjinah smo imeli še vedno ugoden rezultat, nasprotniki pa so polnili našo mrežo na osnovi odlične igre z igralcem več in naše malo manj dobre igre z igralcem manj. Tukaj moramo iskati napake. Vsekakor se ne smemo predati. Že takoj sledi tekma s Švedsko. Pričakati jo moramo z dvignjenimi glavami.

Kaj se dogaja, da ste na večini tekem vsaj enakovredni, če ne celo boljši, a ne morete zmagati?

Še sam ne vem. Na prvenstvu res nimamo sreče. Če se nam je v Vojensu vse izteklo po načrtih, se zdaj vse podira. Vsako tekmo dobimo kakšen gol, ki se odbije od našega igralca, zato nam je po tekmah še težje živeti. A kot sem že rekel, ne smemo obupati. Čehi so imeli denimo zelo razpoloženega vratarja, kar je zelo odločilno v hokeju. Včasih je težko zadeti na tovrstnih tekmah, a še vseeno so to samo izgovori. Treba je gledati v prihodnost in premagati Švedsko. To je naša edina priložnost.

V zadnji minuti prve tretjine ste imeli na palici vodstvo s 3:1, a ste zgrešili, tekmec pa je izenačil v naslednjem napadu.

Tako je. Kdor ga ne da, ga dobi. Najprej je imel Tičar priložnost, a mu je plošček skočil čez palico, nato sem jaz poskušal s preigravanjem na desno stran, vendar je vratar s konico palice odbil plošček. Škoda.

Vseeno pa vaš napad vendarle dosega največ golov v ekipi, kar je spodbuden podatek.

To je lahko samo slaba tolažba. Seveda si zadovoljen, če daješ gole, a če imaš še več priložnosti in jih ne izkoristiš, ni dobro.

Danes vas čaka novost v Stockholmu – polne tribune na tekmi z gostitelji.

To bo nekaj posebnega. Švedi imajo vse tekme razprodane. Če začnemo dvoboj dobro in jih zaustavimo v srednji tretjini, bodo postali živčni tako kot Čehi. Hm, a lahko rečem kaj o sodnikih?

Lahko rečete, da si želite poštenega sojenja.

Točno tako. Želja je tudi večji izkoristek z igralcem več, kjer nam manjkajo goli.

Ste se imeli sploh čas pripraviti na Švedsko?

Poglobljene analize za zdaj še ni bilo, smo si pa v živo ogledati nekatere tekme domače reprezentance. Seznanjeni smo z njihovo igro in videli smo, da se jim da dobro zoperstaviti. Vsaka reprezentanca jim je do zdaj povzročala nekaj težav. Še najmanj Norvežani. Ne preostane nam drugega kot poskus novega napada in osvojitve kakšne točke. mag