V zadnjih štirinajstih dnevih je za dober odstotek padla cena zlata. Za unčo je bilo treba konec tedna odšteti dobrih 1450 ameriških dolarjev. Še nekoliko bolj se je pocenilo srebro. Kupci so morali konec tedna za unčo odšteti slabih 24 ameriških dolarjev oziroma 2,7 odstotka manj kot pred dvema tednoma. Precej volatilnosti v gibanju cene je bilo mogoče opaziti pri trgovanju z zahodno teksaško nafto. 159-litrski sodček se je podražil za dobre 3 odstotke in ceno dvignil na 96 ameriških zelencev.

Med pomembnejšimi novicami omenimo odločitev angleške centralne banke, da ohrani temeljno obrestno mero nespremenjeno pri 0,5 odstotka kot tudi obseg trenutnega programa monetarnega lajšanja pri 375 milijardah funtov. Zadnji ekonomski podatki z Otoka kažejo na znake okrevanja britanskega gospodarstva, kar je spodbudilo prve debate o potrebnosti oziroma velikosti stimulativnega paketa. Med zanimivimi pozitivnimi podatki iz Anglije je tudi dvig prodaje avtomobilov, v nasprotju s sliko preostalega dela Evrope, kjer prodaja avtomobilov v zadnjih mesecih nazaduje.

Poleg Velike Britanije je s pozitivnimi podatki presenetila Nemčija. Industrijska proizvodnja se je v mesecu marcu presenetljivo dvignila za 1,2 odstotka v primerjavi s februarjem. Analitiki so v povprečju pričakovali rahel upad, saj je bil mesec marec nadpovprečno hladen mesec, kar se je preneslo v opaznejši upad gradbenega sektorja. Analitiki ob dvigu gradbenega sektorja v toplejšem aprilu tako pričakujejo še nekoliko boljši rezultat ob naslednji objavi podatkov industrijske proizvodnje.