Zaposlitev in podjetniška priložnost

»Pregled preteklega dela je pokazal, da so člani kluba uresničili kar za polovico vseh zastavljenih ciljev, pridobili so samozavest, naučili so se, kako in kje iskati priložnosti za delo, kako pripraviti zaposlitveno ponudbo, kako uspešno pripraviti življenjepis, kako se pripraviti na razgovor, kako mrežiti in na tak način spoznati nove ljudi,« je povedala karierna svetovalka Danijela Stojanović. Prva udeleženka je tako želeno zaposlitev dobila že v decembru, januarja je bila ambiciozna podjetnica sprejeta v program Podjetno v svet podjetništva, kjer sedaj pod budnim očesom mentorjev razvija svojo poslovno idejo, tretja udeleženka pa je zaposlitev našla februarja, in sicer pripravništvo v osnovni šoli, kjer z veseljem dela kot svetovalna delavka.

Vsi udeleženci kluba so hkrati spremljali tudi zanimive objave za delovna mesta in pripravništva. Ena od udeleženk je bila po tej poti sprejeta v program Leonardo da Vinci IMOBILE in bo prakso opravljala v Milanu, druga pa v okviru programov zavoda za zaposlovanje opravlja delovno usposabljanje za želeni poklic. »Poudariti je treba, da so uspehi udeležencev kluba plod lastnega dela in velike motiviranosti,« jih je pohvalila Stojanovićeva, ob tem pa dodala, da je aktivno sodelovanje v klubu udeležence spodbudilo k bolj samozavestnemu, ambicioznemu in osredotočenemu nastopu na trgu dela.

Služba me ne išče

Vse od začetka je klubovce spremljal in jim svetoval Karierni center Univerze na Primorskem. Njihovi svetovalci so priskočili na pomoč pri organizacij srečanj, omogočali srečanja v njihovih prostorih in klubovcem ponujali strokovno podporo.

Sicer pa je projekt Služba me ne išče prejel vsa zbrana sredstva 11. Žura z razlogom. Projekt izvaja Zavod Nefiks, namen projekta pa je mladim prek zaposlitvenih klubov pomagati pri iskanju zaposlitve. Mladi s pomočjo izkušenih kadrovikov spoznavajo morebitne delodajalce in pridobivajo nove veščine pri iskanju zaposlitve. Zaposlitveni klubi potekajo dvakrat mesečno, poleg Kopra še v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici in Zagorju.