Tokratna etapa je pokazala, kako neizprosno je kolesarstvo. Na trasi oziroma na 177 kilometrih so imeli kolesarji komajda nekaj ravninskih odsekov, vse ostalo so bili klanci z rahlimi ali kar hudimi vzponi ter spusti. Vse skupaj pa je začinilo slabo vreme. Na startu etape sicer ne, ko pa so se kolesarji približevali Pescari oziroma cilju, jih je dež vedno bolj oviral.

Zadnji kilometri so bili naporni prav za vse in nov hud udarec je doživel eden glavnih favoritov za končno zmago, olimpijski prvak v kronometru in aktualni zmagovalec Toura Britanec Bradley Wiggins, ki je skozi cilj po padcu prišel z visokim zaostankom in v skupnem seštevku zdrsnil iz prve deseterice. Priložnost za povrnitev ugleda bo imel Wiggins že jutri, ko je na sporedu kronometer.

Eden redkih, ki se mu je smejalo, je bil Adam Hansen, ki je prvič po letu 2007, ko je vstopil med poklicne kolesarje, dobil etapo na eni od velikih dirk. V cilj je prišel minuto in sedem sekund pred Italijanoma Enricom Battaglinom in Danilom Di Luco, ki si je močno želel vidnega dosežka pred someščani.

V skupnem seštevku ima 27-letni Bask pet sekund naskoka pred Italijanom Vincenzom Nibalijem in osem pred zmagovalcem Gira 2012 Kanadčanom Ryderjem Hesjedalom.

Trojica slovenskih kolesarjev je bila v ozadju. Robert Vrečer je osvojil 85. mesto in se v skupni razvrstitvi povzpel nekaj mest, Luka Mezgec in Grega Bole pa sta končala povsem na repu.