Današnja ravninska etapa je bila pisana na kožo kolesarskim "sprinterjem", številne ekipe so zavoljo tega skušale svojim specialistom pripraviti čim boljši izhodiščni položaj v končnici. V teh okoliščinah je najbolj složno delovala zasedba Omega Pharma-Quick Step, ki je uspešno nevtralizirala tudi nekatere umazane poteze iz drugih taborov ter svojemu "paradnemu konju", 27-letnemu Cavendishu, omogočila, da je dosegel drugo etapno zmago na letošnji italijanski pentlji.

Drugo mesto je na današnji 168 km dolgi preizkušnji med krajema Mola di Bari in Margherita di Savoia zasedel Italijan Elia Viviani, tretje pa Avstralec Matthew Harley Goss.

Na dirki nastopajo trije slovenski kolesarji: Luka Mezgec (Argos Shimano) je zasedel 136., Robert Vrečer (Euskadi) 152. mesto, oba pa sta v cilj prikolesarila skupaj z glavnino. Tretji slovenski predstavnik Grega Bole (Vacansoleil) je zaostal sedem minut in zasedel 201. mesto, še vedno pa je najboljši slovenski predstavnik v skupni razvrstitvi. Trenutno je na 101. mestu z zaostankom 26:21 minute, sledita mu Vrečer na 106. (+26:41) in Mezgec na na 130. mestu (+32:24).

V petek bo na sporedu sedma etapa v dolžini 177 km od San Salve do Pescare.