V letošnji sezoni sta se oba slovenska predstavnika, Gorenje in Celje Pivovarna Laško, v ligi prvakov uvrstila šestnajstino finala, Maribor Branik pa se je uvrstil v četrtfinale v tej sezoni prenovljenega pokala EHF. Na Dunaju, kjer je sedež EHF, so tako že sestavili klubsko lestvico za sezono 2013/14 in Slovenija je na njej napredovala za eno mesto. Lani je bila Slovenija šesta, letos je peta, na vrhu pa še naprej ostajata Nemčija in Španija, ki bosta tudi v prihodnje imeli po tri predstavnike v ligi prvakov.

Države, razvrščene od tretjega do šestega mesta, imajo pravico do dveh predstavnikov v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Iz najboljše šesterice je izpadla Madžarska, ki bo v prihodnji sezoni v ligi prvakov imela le enega predstavnika, Danska je s sedmega mesta napredovala na četrto, Rusija pa je s četrtega mesta padla na šesto.

V ženski konkurenci je Slovenija ostala na desetem mestu in bo imela tudi v naslednji sezoni v evropski ligi prvakinj le enega predstavnika. Prva je Danska, druga Madžarska, tretja pa Rusija.