"Videl sem, da imamo položaj 3 na 2 in nadaljeval sem na desni strani. Nato sem dobil zelo lepo podajo Anžeta Kopitarja. Skušal sem streljati nad vratarjevo rokavico in s kančkom sreče mi je uspelo. Vsi smo navdušeni, zdaj gremo na domač led po novo zmago, kjer bomo imeli oporo tudi v gledalcih," je po tekmi povedal Vojnov. Podobna mojstrovina je bila Kopitarjeva podaja za vodstvo z 2:1 na začetku zadnjega dela, ko je lepo zaposlil Jeffa Carterja.

Kralji so sicer vodili z 2:1, a je v zadnji minuti tekme, le 44 sekund pred koncem za izenačenje na 2:2 zadel Alex Pietrangelo, ko so St. Louis Blues iz igre potegnili tudi vratarja Briana Elliotta za dodatnega napadalca, kar se jim je obrestovalo. S tem so še drugič v seriji izsilili podaljšek, ki pa je pripadel kraljem. Za gostitelje je v drugi tretjini po podaji Barreta Jackmana zadel Alexander Steen.

Za LA Kings je obakrat v rednem delu zadel Jeff Carter na uvodu v drugo in tretjo tretjino, pri prvem zadetku sta bila podajalca Kopitar in Mike Richards, Kopitar je podal tudi v podaljšku. Skupaj je Hrušičan v 24 minutah na ledu zbral dve podaji in en strel proti vratom tekmeca.

Branilci naslova v tekmovanju za Stanleyjev pokal so tako le še zmago oddaljeni od uvrstitve v drugi krog končnice, prvo priložnost pa bodo imeli že v soboto na šesti tekmi v domači dvorani Staples Center v Los Angelesu.

Napeto je bilo tudi na drugih ledenih ploskvah. Na zahodu je prav tako kot Los Angeles s 3:2 povedel Anaheim, ki je doma prav tako s 3:2 po podaljšku ugnal Detroit. Hokejisti iz Detroita so na tekmi sicer dvakrat povedli, v podaljšku pa je zmago gostiteljem zagotovil Nick Bonino.

Na vzhodu je Boston proti Torontu povedel s 3:1 v zmagah, potem ko je na gostovanju v Kanadi slavil po podaljšku s 4:3. Gostitelji so sicer bolje začeli in uvodno tretjino dobili z 2:0, v drugem delu pa dovolili preobrat. V dodatnem igralnem času je zmagovalca odločil Čeh David Krejči, ki je dvakrat zadel tudi že v rednem delu. Obračun med New York Rangers in Washington Capitals pa je po štirih tekmah izenačen na 2:2 v zmagah. V New Yorku so se zmage s 4:3 veselili gostitelji.

Liga NHL se odraža tudi pri sestavi ekip na hokejskem SP skupine A v Skandinaviji. Švedski mediji poročajo, da se bodo ekipi po izpadu Vancouvra pridružili brata dvojčka Daniel in Henrik Sedin, tudi člana zlate olimpijske ekipe iz Torina 2006, ki na SP nista igrala od leta 2005, ter branilec Alexander Edler. Prvič naj bi zaigrali v soboto. "To so prvovrstni igralci, ki bodo dali ekipi nov zagon," mediji povzemajo švedskega selektorja Pära Maertsa.