»Ah, deveti. Če bi bil pravi, bi moral odsprintati za drugo mesto. Če ne bi padli, priznam, da ne bi bil niti med deseterico. Počutje je bilo najslabše do zdaj,« je kar malo razočarano potožil Grega Bole, čeprav je s tem vpisal mali trojček – uvrstitve med deseterico na vseh treh etapnih dirkah na Giru, Touru in Vuelti. »Slutil sem, da bodo v ospredju padli. Bil sem previden, ne povsem na čelu kolone in kot nalašč na pravi strani ceste, a nisem imel dovolj močnih nog, da bi lahko izboril kaj več. Noge sem imel trde kot kamen. Čez krajši strm vzpon 20 kilometrov pred ciljem sem zelo trpel in komaj zmogel. Upam, da bo bolje, saj se obeta še ena sprinterska etapa,« se nadeja Bole.

Vrečerjev napad v zadnjih kilometrih je bil ena od akcij dneva. »Imel sem nalogo, da sledim napadom, sicer sem klanec malo zamudil za Pirazzijem in Viscontijem (nosilec modre majice najboljšega hribolazca, op. p.), da bi dobil še kakšno točko na gorskem cilju, potem pa sem akcijo nadaljeval,« je Vrečer opisal deset kilometrov dolgo ubežno akcijo s Francozom Gastauerjem in delno Dancem Bakom ter pristavil: »V petek se obetajo prave razmere za ubežnike. Glavni bodo hranili moči za kronometer, trasa je valovita. Nalašč za nas, ki imamo že dovolj velik zaostanek, da nas ne bodo gledali.« Akcija Vrečerja je imela velik vpliv na razplet, saj del sprinterjev z Markom Cavendishem kljub pomoči klubskih kolegov vodilnih ni ujel.

Tudi Mezgec je ostal edini pomočnik Degenkolba. Skozi veter ga je pilotiral tudi v zadnji kilometer. Kamničanu pa je na zadnjem ovinku na mokri zebri kot drugemu v koloni spodneslo zadnji obročnik, sledil je množični padec, ki sta se mu izognila le Italijan Canola (12. mesto) in srečnež Degenkolb. »Pač sreča v nesreči. Bolje se ni moglo iziti. To etapo smo imeli na očeh že od vsega začetka in izkoristili smo jo maksimalno, le na malo čuden način se je razpletalo,« je svojo zgodbo opisal Mezgec. Njegov padec je bil še dolgo predmet analiz. »Sem pač po tej plati zvezda,« se je pošalil in pojasnil: »Bili smo hitri, skozi mokra očala sem slabo videl in prepozno opazil tudi mokro zebro. Poleg tega sem že pri izhodu iz ovinka prehitro zavrtel pedala, spodneslo mi je obročnik. Degenkolb je potem postavil osebni rekord enominutne maksimalne moči. Pravi, da mu je padla tema na oči, tako se je izmučil,« je pristavil le malce podrgnjeni Luka Mezgec, seveda mali junak svoje zmagovite ekipe.